Hopp til hovedinnholdet

Eurovision Song Contest: Bli finaleklar - last ned stemmeskjema her! 🎊

NĂ„r vĂ„rt Eurovision-hĂ„p Alessandra slapp sin ‘Queen of Kings’, braste lĂ„ta rett inn pĂ„ andreplass pĂ„ Spotifys globale viral-liste. Kan det vĂŠre et frempek pĂ„ norsk fĂžrsteplass?

10. mai 2023

Nei, spĂžr du bookmakerne.

I den 67. runden av Melodi Grand Prix tror odds-setterne nemlig pĂ„ Sverige, og Eurovision-veteran Looreen sin ‘Tattoo’, tett fulgt av finske ‘Cha Cha Cha’. Selv er Alessandra for Ăžyeblikket putta pĂ„ syvende plass, med 3% vinnersjanse.

Etter en nervepirrende semifinale der Norge var siste navn som ble utropt til finalen, er startnummer 20 sikret. Nylig hĂžstet Alessandra kreds fra britiske BBC som beskrev fremfĂžrelsen som ‘et elektrisk stĂžt av Euro-pop, med et barokk-kor som de fleste artister ville drept for’ – og fortsatte med Ă„ si at vĂ„rt hĂ„p stĂ„r for det stĂžrste vokale Ăžyeblikket i Eurovision-showet.

Skap stemning med stemmeskjema

Uansett om du er blant de som har satt av dagen i kalenderen for evigheter siden, og gĂ„r ‘all in’ med kostymer, glitter og glamour, benker deg rolig alene med kamille-te, eller fyller sofaen opp med hele familien – sĂ„ er stemmeskjema et element som tar kvelden til neste nivĂ„.

Nettopp det kan du fÄ her: Last ned stemmeskjema >

Veien til Eurovision-finalen

I fjor tok Ukraina seieren, men showet i Ă„r er – av naturlig Ă„rsaker – satt til Liverpool, og etter to semifinaler denne uka, stĂ„r finalen endelig for dĂžren. Dette er tidspunktet du mĂ„ huske:

LÞrdag 13. mai, kl. 21:00. Sendingen ser du pÄ NRK, eller i appen NRK TV.

PS! Husk at du kan sette pÄminnelse pÄ programmet bÄde pÄ tv-dekoderen din og i Altibox-appen.

Personlig budskap

Alessandra har altsÄ inntatt Liverpool, og mÞter verden med lÄten som handler om en dronning som har hatt det vanskelig, men som har stÄtt i det, og blitt sterkere.

I februar i Är delte artisten med NRK at hun selv relaterer sterkt til budskapet i sangen. Da hun var barn fant hun tidlig ut at hun likte bÄde gutter og jenter, men i den lille italienske byen der hun bodde, var det lite aksept for fri kjÊrlighet. Her, i Norge, har hun funnet aksept for seg selv, og er endelig stolt over den hun er. Til NRK uttalte hun:

'Jeg vil at alle skal vÊre seg selv, og vÊre den de er. Det er fÞrst da du kan leve et godt liv. Jeg hÄper «Queen of Kings» kan hjelpe med det.'

Vi stĂžtter budskapet, og gjĂžr oss klar for et heidundrende show!