Hopp til hovedinnholdet

Suksess både på og utenfor banen

Nå begynner en ny sesong av Eliteserien og alle fotballhjerter gleder seg. Men norsk fotball er mye mer enn bare det som skjer på stadion.

19. mars 2024

Både tilskuer- og tv-tall viser at Eliteserien engasjerer på en måte som vi ikke har sett på lenge. Kampene er underholdende, mange spillere er unge og lokale, og det lages god stemning i Fanzone og på tribunen. Samtidig spiller klubbene en hovedrolle i sine nærsamfunn over hele Norge også utenfor det grønne (kunst)gresset. Det er mange gode grunner til å heie på norsk fotball!

Vil du se Eliteserien 2024? Bestill tilgang her!

Fotball for målene

Som hovedpartner til Eliteserien har Altibox den stolte jobben med å være med på å kåre 'Årets klubb’. Denne utmerkelsen går til klubben som gjør en ekstraordinær utenomsportslig innsats. I 2023 var Tromsø IL en verdig vinner.

- Å engasjere byen er et mål gjennom hele året, vi skal ikke bare nå de som går på kamp. Hver måned besøker spillere barneavdelingen på sykehuset, tusenvis av byens skoleelever var med på tegnekonkurranse da vi skulle ha ny tredjedrakt, og vårt gatelag gjør en viktig forskjell for de som er med der, for å nevne noen eksempler, sier en stolt Øyvind Alapnes, daglig leder i Tromsø IL.

Klubbene i Eliteserien tar nå et stadig større ansvar innen bærekraft, inkludering, likhet og rettferdighet, i henhold til FN-konseptet ’Football For The Goals’, hvor Norge er pilotland.

Alle på samme lag

- Det som gjør 2023 ekstra minnerikt, er at vi fikk så mange med på laget. Alle ansatte i klubben, våre kjære frivillige, fantastiske supportere og dyktige samarbeidspartnere - hele byen. Sammen klarte vi dette, sier Øyvind, og utdyper:

- TIL har alltid vært en viktig del av Tromsø, men det siste året har klubben gjort en enda bedre jobb med å vise igjen i bybildet også utenom kamp. Det er igjen med på å trekke folk til Romssa Arena.

Det er fantastisk moro å gå på kamp i Eliteserien.

TIL hadde i fjor en økning i tilskuertall på smått utrolige 61,4 prosent. Eliteserien samlet viser en solid økning på nesten 27 prosent sammenlignet med 2022-sesongen.

- Små barn opplever livets første kamp, familier har ukens høydepunkt med å stå samlet på Felt L, og eldre har igjen funnet gleden av å se fotball på stadion. Det er fantastisk moro å gå på kamp i Eliteserien, fastslår TIL-lederen.

Hvem som blir ’Årets klubb’ i 2024 gjenstår å se, men vi kan garantere at det blir massevis av engasjement både på og utenfor banen – i hele Norge.

Få Altibox-rabatt på TV 2 Play Premium

Hver måned besøker TIL-spillere barn på sykehuset.