Hopp til hovedinnholdet

Realiserte guttedrømmer på fotballens festdag ⚽️

– Opplevelser de vil ha med seg resten av livet! Foran øynene på over 21.000 supportere ble fotballens magi langt på vei levende for André Hotic-Kvernstad og Peder Refshus Leinum. Kanskje kjenner du også noen som fortjener å gjøre drøm til virkelighet?

28. mai 2024

Ekte supporterglede, smittende entusiasme og flere kapitler er lagt til i to unggutters stadig voksende eventyrbok fra fotballarenaen. Det ble udiskutabelt noen uvirkelige dager for Rosenborg-frelste André og Peder når de fikk være med på Drømmetreffet fra Altibox.

Kvelden før 17. mai sovner begge med et smil om munnen, rik på opplevelser som fant sted i anledning fotballens store festdag på Lerkendal.

– Da han gikk og la seg, uttalte han at det var hans livs beste dag. Opplevelsen trumfet alt av julaftener og bursdager, sier Andrés mamma, Azra Hotic-Kvernstad, om hvordan det var for sønnen å spille på lag med heltene i regi av Altibox.

«Fotball er ikke et spill på liv og død. Nei, det er mye viktigere enn som så». Sitatet tilhører den tidligere Liverpool-manageren Bill Shankly, i lys av en kamp lenge før Rosenborg og KFUM samlet tusenvis av tilskuere i RBK-katedralen. Den anerkjente frasen kunne like gjerne ha stammet fra André og Peder.

Les mer om Drømmetreffet

Hva er Drømmetreffet?

Gjennom Drømmetreffet har Altibox i flere år gitt unge fotballsupportere muligheten til å møte sine store helter.

Er det din (eller en 8-16-åring du kjenner sin) tur i år?

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjema og laste opp en video.

web-dream-rbk-6

Rosenborg-supportere på sin hals

'Troillungan', som begge snart fyller 11 år, er fra Nardo i Trondheim og bærer på en drøm. Den er svart og hvit og heter RBK.

– Favorittspillerne våre er Sverre Nypan og Ole Sæter, fordi begge har spilt for klubben vår Nardo, sier guttene.

Gjennom Drømmetreffet gir Altibox barn og ungdom mellom 8-16 år muligheten til å møte forbildene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Da Peders pappa, Torkil Leinum, kom over annonsen til konseptet, sådde han raskt ideen om å sende inn en søknad.

Til daglig er 2013-modellene Peder og André gode klassekompiser og et radarpar som liker å gå foran på det samme fotballaget. Foreldrene forteller at det er nærmest daglige fotballaktiviteter året rundt, akkompagnert av henholdsvis håndball og ishockey.

– Jeg fortalte om muligheten til å møte Rosenborg-heltene og viste Peder Youtube-klipp fra tidligere drømmetreff, forteller den fotballinteresserte faren.

Ikke lenge etterpå hadde Peder sendt inn en søknadsvideo sammen med kompisen André.

Send inn søknad til Drømmetreffet her

web-dream-rbk-7

Rollemodeller for hele laget

– Peder og André er to ekstremt fotballglade gutter, de fortjener virkelig dette her. De er rollemodeller for hele laget. Fotball er alt for dem, og de brenner virkelig for det, sier lagleder Christer Rønning.

Nardo FK, som har fostret RBK-helter som Roar Strand, Sverre Nypan og Ole Sæter, er inntil videre springbrettet for de ambisiøse ungguttene.

Hjemmearenaen Nissekollen er guttenes andre hjem, i form av organiserte treninger, kamper og egentrening til alle døgnets tider.

Her er det heller ikke uvanlig at Rosenborg-juvelen Sverre Nypan (17) kommer forbi. Han tar seg alltid tid til å snakke med de unge supporterne og 'nardorampen'.

Peder bruker omtrent all ledig tid på å øve på frispark og andre tekniske ting, André går så å si daglig innom kunstgressbanen på vei hjem fra skolen.

– Fotballklubben Nardo betyr mye for ham. Det er her han har alle vennene sine, men Rosenborg er religionen. Selv om det ikke går like bra med favorittlaget, drar de likevel på kampene og heier og får en stemning ut av det. Det er ganske fascinerende at de kan holde den koken, sier mamma Azra om André.

Les mer om Eliteserien

Tett på fotballhimmelen

Ifølge stor og liten ble ingrediensene i Drømmetreffet til den perfekte oppskriften på hvordan guttedrømmer realiseres. I forkant av klimakset i storstuen Lerkendal 16. mai deltok Rosenborg-spillerne Ole Sæter og Edvard Tagseth på en Nardo G11-trening.

– Du skulle ha sett konsentrasjonen til de 14 guttene som hadde møtt opp til trening … Ungene syntes dette var spennende og fryktelig artig, der de også fikk gode råd fra superstjernene som sto og så på, sier Andrés mor.

16. mai hurra!

16.mai kom det store høydepunktet, også større enn den påfølgende nasjonaldagen for to av Trøndelags fotballtalenter.

På Lerkendal fikk guttene bli med på kampforberedelsene og spiste middag med spillerne. Deretter fikk de sjekket ut hva som foregikk på VIP-en før de gikk innmarsjen med heltene foran et stemningsfullt publikum. Selve matchen så de fra VIP-en. Etter kampslutt fikk de igjen møte flere av RBK-idolene.

– Å få treffe og snakke med spillerne og se hva som foregår i forbindelse med en seriekamp, var nok den aller gjeveste opplevelsen. Plutselig sitter de du ser på TV og i avisene ved siden av deg ved matbordet, og var nok det aller største, sier Torkil.

Hyller og anbefaler Drømmetreffet

Andrés mamma berømmer konseptet Drømmetreffet, som hun er overbevist om at motiverer sønnen ytterligere på idrettsarenaen. Samtidig ble samarbeidet med den meritterte klubben noe som kom et helt lag til gode.

– Det som var ekstra fint var at Altibox inkluderte hele laget til å få besøk av RBK-spillerne. Det gjorde at mange fikk noe ut av Drømmetreffet og sørger for at samholdet forsterkes ytterligere, sier hun.

Peders pappa slår avslutningsvis et slag for at også andre fotballbarn gjør en innsats for å bli en del av Drømmetreffet.

– Det skaper mange supportere og gir mye glede for de som er engasjert i idretten - opplevelser de vil ha med seg for resten av livet, sier Torkil.

Les mer om Drømmetreffet