IPv6

Hva er IPv6?

Hverdagen blir stadig mer digitalisert, og flere enheter kobles opp mot internett enn noen gang tidligere. Dette betyr at behovet for IP-adresser øker. Alle enheter som PCer, nettbrett og smarttelefoner må ha en unik IPv4-adresse for å kommunisere med internett. IPv4 er forrige generasjons adresser, som snart er brukt opp. Det er totalt 4,3 milliarder IPv4-adresser, mens det nærmest er uendelig med IPv6-adresser. Den lave tilgjengeligheten på IPv4-adresser gjør at verden går mer mot å bruke neste generasjons adresse, IPv6.

Til tross for at IPv6 ble lansert allerede i 2012, er protokollen fortsatt lite brukt. Dette er i endring nå.

 

Hvorfor bruke IPv6?

I motsetning til IPv4, er det ingen fare for at IPv6-adresser blir brukt opp. IPv6 håndterer også data bedre enn den tidligere generasjonen (IPv4). Dette gir en bedre opplevd ytelse, effektivitet og hastighet fra alle enheter som kommuniserer gjennom internett ved bruk av IPv6. Det er ingen nedside ved å bruke IPv6.

 

Kan jeg aktivere IPv6?

IPv6 er aktivert på alle nye hjemmesentraler fra Altibox. Du trenger ikke å aktivere IPv6 da dette er standard aktivert på alle hjemmesentralene nevnt under.

 

Dersom du har en av følgende hjemmesentraler, vil du automatisk ha aktivert IPv6:

VMG2:

AX7591:

Genexis FiberTwist FT1:

FMG:

FMG Hjemmesentral for bredbånd fra Altibox

VMG:

Dersom du har P2812/P2812AC, vil du dessverre ikke kunne motta IPv6:

Brannmur-funksjonalitet på IPv6

For å beskytte enheter på hjemmenettet, benyttes en såkalt brannmur. Brannmuren gjør at det ikke er mulig å nå IPv6-adresser fra internett. Det er ikke mulig å slå av brannmuren eller åpne porter på nåværende tidspunkt. Dersom dette er påkrevd, er det mulig å sette hjemmesentral i bromodus og benytte egen ruter som støtter mulighet til å nå IPv6-adresser fra internett.