Kundeservice – Google Wifi – Spørsmål og svar

Google Wifi og
Google Nest Wifi

Har finner du de vanligste spørsmålene om Google Wifi og Nest Wifi.

Sett i bromodus

Opplever du at du ikke får en bedre nett etter at du har installert Google Wifi eller Nest Wifi, så kan det være lurt å sjekke om du har satt din hjemmesentral i bromodus. Dette kan du sjekke her.

Kjøp

Jeg kjøpte nylig gamle Google Wifi og nå kommer en ny modell – hva er nytt?
Både vi og samarbeidspartnerne våre er opptatt av å stadig forbedre tjenester og produkter vi tilbyr. Derfor er det naturlig at det med jevne mellomrom kommer oppdateringer og forbedrede produkter. Nye Nest Wifi er fullt kompatibel og fungerer godt sammen med Google Wifi dersom du for eksempel ønsker å utvide maskenettverket ditt ('mesh network').

Nest Wifi har høyere ytelse enn Google Wifi og vil kunne gi en bedre wifi-opplevelse i hele boligen. Dersom du ikke har utfordringer knyttet til rekkevidde på ditt Wifi-nett, er det ikke nødvendig å oppgradere utstyret.

Dere tilbyr nedbetaling over 36 mnd. Hvordan virker det?
Altibox tilbyr rentefri nedbetaling over 36 måneder for de som ønsker dette. Det betyr at kunde kan velge å betale 1/36 del per måned i 36 måneder uten renter og gebyrer. Sier du opp abonnementet ditt på Altibox-produkter i nedbetalingsperioden, forfaller det resterende beløpet til betaling.

Kan jeg kjøpe Nest Wifi?
Alle privatkunder som har bredbånd fra Altibox kan bestille og bruke Nest Wifi.

Installasjon

Hva gjør jeg når jeg får Nest Wifi?
Det første du bør gjøre er å følge Altibox sin installasjonsveiledning. Google har jobbet mye med å gjøre dette så enkelt og lett forståelig som mulig, så det kommer til å gå veldig bra.

Hvor plasserer jeg Nest Wifi?
Første enhet må stå kablet direkte i vår hjemmesentral.
Dersom du ønsker å koble opp flere Nest Wifi-enheter trådløst, er det viktig at de står synlig og gjerne litt høyt. Som hovedregel fungerer punkt best når de ikke er mer enn to rom fra hverandre. Hvis for eksempel den ene enden av huset har dårlig wifi, bør du ikke plassere et wifi-punkt på akkurat det stedet. Plasser det heller et sted mellom de to punktene. Prøv å plassere det på et høyt sted, for eksempel på en hylle.

Trenger jeg hjelp for å installere?
Sannsynligvis ikke. Google Wifi og Nest Wifi har en veldig god og enkel installasjonsprosess som de aller fleste klarer å følge. Appen tar deg gjennom alle stegene du trenger å gå gjennom for å sette opp hjemmenettverket. Det tar sjelden mer enn 15 minutter fra du starter installasjonen til du er i gang med å bruke Google Wifi eller Google Nest Wifi. Du kan, om ønskelig, dele appen med venner eller familiemedlem slik de kan hjelpe deg med både oppsett og funksjoner.

Jeg har Google Wifi. Burde jeg kjøpe Nest Wifi i tillegg?
Dersom du ikke har utfordringer knyttet til rekkevidde, er det ikke nødvendig å oppgradere utstyret.

Både vi og samarbeidspartnerne våre er opptatt av å stadig forbedre tjenester og produkter vi tilbyr. Derfor er det naturlig at det med jevne mellomrom kommer oppdateringer og forbedrede produkter. Nye Nest Wifi er fullt kompatibel og vil fungere godt sammen med Google Wifi dersom du for eksempel ønsker å utvide maskenettverket ditt. Dersom du ikke har utfordringer knyttet til rekkevidde på ditt Wifi-nett, er det altså ikke nødvendig å oppgradere utstyret.

Jeg ønsker å utvide mitt Google Wifi mesh-nettverk, med Nest Wifi. Hva gjør jeg nå?
Følg veiledningen til Google.
Det anbefales at Nest-ruteren settes som hovedenhet, og de andre enhetene brukes som punkter.

Får jeg den hastigheten med Google Wifi eller Nest Wifi som jeg betaler for i abonnementet mitt?
Et trådløst nett kan dessverre ikke levere samme hastighet som et kablet, heller ikke med Google Wifi eller Nest Wifi. For høyest mulig hastighet bør du derfor kable Google Wifi-punktene eller Nest-punktene.

Det du må gjøre, er å sjekke at signalet mellom enhetene er bra. Det gjør du i Google Wifi-appen eller Google Home-appen under maskenett-sjekk.

Er den ikke god, trenger hjemmet ditt kanskje flere wifi-punkt. Er den god, betyr det ikke at du har lik hastighet på alle telefoner, pc-er og andre enheter på nett – Google Wifi eller Nest Wifi vurderer nemlig nettbruken til hver enhet og porsjonerer ut tilgjengelig hastighet slik at hjemmets enheter fungerer best mulig. Grunnen til at Google Wifi eller Nest Wifi settes opp på denne måten er å sikre deg god dekning i hele huset, og med god dekning er problemet løst for de fleste.

Tips til bedre dekning:

  • Siktlinje: Punktene dine gir bedre resultater når det er fri sikt mellom dem. Hvis du flytter punkt for å unngå hindringer som vegger, dører og akvarier, kan du forbedre ytelsen.
  • Gå i høyden: Hvis du plasserer enheter et sted i høyden, for eksempel på en hylle, kan du forbedre dekningen betraktelig.
  • Tenk over det generelle maskenettverket ditt: Punktene avhenger av hverandre for å gi god dekning i boligen din. For å fikse et bestemt «svakt» punkt må du kanskje flytte et annet punkt.
  • Sett hjemmesentralen i bromodus! Sannsynligheten er stor for at du får en dårligere internettopplevelse dersom du ikke bruker bromodus.

Personvern

Må jeg opprette konto hos Google for å bruke Google Wifi eller Nest Wifi?
Det er ikke mulig å bruke Google Wifi eller Nest Wifi uten konto. Du kan stoppe datadeling med Google i etterkant av installasjonen, men velger du dette vil du samtidig fjerne en del av brukeropplevelsen, og dermed ikke få full funksjonalitet. Du kan lese mer om Google sin personvernsinformasjon på deres hjemmesider her.

 

Hvordan behandler Altibox mine data hos Google?
Google og Altibox utveksler ikke persondata. Ditt kundeforhold med Google er ikke knyttet til ditt kundeforhold til Altibox. Google har dermed ikke innsyn i persondata Altibox håndterer, og Altibox har ikke innsyn i persondata Google håndterer.

 

Vil Altibox dele mine data med Google?
Nei, Altibox deler ikke data med Google. Når du bruker Google Wifi eller Nest Wifi har du en direkteavtale med Google om bruk av data.

Relaterte problemstillinger