Hopp til hovedinnholdet

Godt norsk filmår

De norske filmene «Utøya 22. juli», «Den 12. mann», «Skjelvet» og «Askeladden – I Dovregubbens hall» var de mest kjøpte filmene i filmkiosken til Altibox i 2018. Tre av dem var også å finne på topp 10 blant leide filmer.

28. januar 2019

I løpet av årets siste uker pleier aktiviteten i filmkiosken til Altibox å være høy, og uke 52 i 2018 var intet unntak. Mellom julekalas og selskapeligheter tok kundene seg tid til å kjøpe og leie nesten 80.000 titler.
- Desember er en mørk måned med vekslende vær, og mange har et tett program både før og etter julaften. Vi ser at det er mange som bruker romjulen til å kose seg med leide og kjøpte filmer og serier, og at tradisjonelle julefilmer som «Love Actually» og «Hjemme Alene 2» slår veldig godt an. Det er ekstra hyggelig å se hvordan kundene omfavner norskprodusert innhold, sier filmsjef Nan Karin Ulsnes i Altibox.

2018 ble et godt år for de norske titlene i kiosken. «Utøya 22. juli» gikk helt til topps blant de mest kjøpte filmene, foran «Den 12. mann», «Skjelvet» og «Askeladden – I Dovregubbens hall». Tittelen «Norske byggeklosser» endte på en god syvendeplass, og dermed er halvparten av titlene på topp 10 norske. Tre av disse titlene snek seg også inn på topp 10-listen over de mest leide filmene. Både «Utøya 22. juli» og «Den 12. mann» slo Hollywood-storfilmen «Mission: Impossible – Fallout» i antall utleier.

Altibox-kundene er ikke bare storkonsumenter av filmer og serier fra kiosken, men også av alt det andre innholdet de kan strømme på små og store skjermer.
- Etter at vi gjorde innholdet fra strømmetjenestene HBO Nordic, Viasat Filmfavoritter, Toonix, Disney Movies On Demand og ABC Studios on Demand tilgjengelig på Altibox TV har interessen gått rett til værs. Vi ser også at kundene liker å strømme tidligere sendte programmer når det passer dem. Tilbakemeldingene vi har fått fra kundene tyder på at de er svært fornøyde med måten de får tilgang til så mye godt innhold på ett og samme sted, sier Ulsnes.

Topp 10 - kjøpte filmer

 1. Utøya 22. juli
 2. Den 12. mann
 3. Skjelvet
 4. Askeladden - I Dovregubbens hall
 5. The Emoji Movie
 6. Coco
 7. Norske byggeklosser
 8. Ferdinand
 9. Mission: Impossible – Fallout
 10. Vaiana

Topp 10 - leide filmer

 1. Fifty Shades Freed
 2. Utøya 22. juli
 3. Den 12. mann
 4. Mission: Impossible – Fallout
 5. Mamma Mia: Here We Go Again!
 6. Jumanji: Welcome to the jungle
 7. Askeladden - I Dovregubbens hall
 8. Incredibles 2
 9. The Emoji Movie
 10. Avengers: Infinity War