Hopp til hovedinnholdet

Nyttige apper for små, ivrige hoder

Plutselig var hverdagen i gang for de fleste av oss, og lange dager med mindre struktur enn vanlig er over. Enkelte kjenner kanskje på at skjermtida har blitt vel elastisk i ferien? Her kommer noen tips til hvordan den kan gi mer nytte (og god samvittighet😁)!

18. august 2022

Det finnes en rekke apper som både er underholdende og lærerike for barna. Her er noen av våre favoritter.

For 1. - 3. klasse

app-123

Lek ABC, Albert Åberg

Lær bokstaver, lyder og ord med den kjente og kjære barnefiguren Albert Åberg. Appen stimulerer barns språklæringsferdigheter gjennom morsomme animasjoner og tilbyr blant annet læring av bokstavenes lyder, fonemer og navn, staving av mer enn 100 ord, hvordan man leser enkle ord og kreativ historiefortelling.

Last ned appen i App Store og i Google Play

app-tella

Tella

Tella er et pedagogisk matematikkspill for yngre barn som introduserer dem for grunnleggende mattebegreper gjennom lek og eksperimentering. Spillet består av en rekke moduler med oppgaver som handler om blant annet størrelser, tall, mengde, tallinje, pluss og minus, og hvor oppgavene øker i vanskelighetsgrad.

Last ned appen i App Store og i Google Play

app-kroppen

Hvordan fungerer kroppen min?

Med denne interaktive og visuelle appen kan barna utforske menneskekroppen og lære mer om hvordan organene og musklene fungerer. Ved å trykke på ulike kroppsdeler visualiserer appen hvordan menneskekroppen henger sammen, for eksempel hvordan hjertet pumper blod, hvor det blir av maten vi spiser, hvordan de ulike sansene fungerer og hva som skjer under et svangerskap.

Last ned appen i App Store og i Google Play

For 4. - 7. klasse

app-woman

Women Who Changed the World

Denne viktige appen setter fokus på kvinners bragder opp gjennom historien. Barna blir kjent med 15 kvinnelige helter fra hele verden, blant annet Malala Yousafzai, Amelia Earhart, Marie Curie og Rosa Parks. Kvinnenes historier blir formidlet gjennom en blanding av vakre illustrasjoner, animasjonsfilmer, tekstbokser, quizzer, puslespill og aktiviteter.

Last ned appen i App Store og i Google Play

app-minecraft

Minecraft

Dette klassiske byggespillet er mer populært enn noen gang. Her står kreativitet i fokus, og poenget er å bygge alt det fantasien kan forestille seg – fra enkle hus til gigantiske slott.  Spillet er ypperlig for å stimulere barns kreativitet og bidrar til å utvikle nyttige ferdigheter som problemløsing og mattekunnskaper.

Last ned appen i App Store og i Google Play

For ungdomstrinnet

app-natural

iNaturalist

Identifisere dyr, insekter og planter med en app! Alt du trenger å gjøre er å knipse et bilde av det du har foran deg, og appen forteller deg hvilken art det er. Det er også mulig å registrere seg i et nettsamfunn hvor forskere og andre naturentusiaster lærer deg mer om det du har observert. En flott app som gir ungdom muligheten til å utforske naturen ved hjelp av teknologi.

Last ned appen i App Store og i Google Play

app-duolingo

Duolingo

En av verdens mest populære språksapper og et nyttig verktøy for alle som ønsker å lære et nytt språk på en gøyal og engasjerende måte. Mer enn 30 ulike språk å velge mellom, inkludert engelsk, spansk, tysk, fransk og kinesisk. De varierte og spill-liknende leksjonene introduser deg for nye ord, setninger og regler som bidrar til å trene både snakke-, lese-, lytte- og skriveferdighetene.

Last ned appen i App Store og i Google Play