Hopp til hovedinnholdet

Seriesommertips for HBO Max

Hvis solen skinner, drikken er kald og samtalen god, bør du holde deg ute. Men er du solbrent, slapp og kjeder deg, vil du kanskje dumpe ned i sofaen med en tv-serie. Da har HBO Max mye å by på! Sjekk ut våre tips.

30. juni 2022

Noe av det kjedeligste man kan bruke tid på, er å lete etter en serie å se.
Ennå verre er det å bestemme seg for noe, se et par episoder, og så angre på avgjørelsen man har tatt.
Med det i tankene har vi en løsning:

Våre utvalgte seriefråtsere internt i selskapet har under kommet med mange gode HBO Max-tips.

Bestem deg for hva du vil se, og velg så inn strømmetjenesten på Mine sider for 40 poeng her.

Hva er HBO Max?

HBO Max er en strømmetjeneste med underholdning fra hele WarnerMedia-familien: Warner Bros., HBO, DC og Cartoon Network. I tillegg kommer prisbelønte originalproduksjoner kalt Max Originals.

The Undoing

IMDb-rating: 7,4/10 Fra: 2020

Kort forklart: Serien fokuserer på den suksessrike terapeuten Grace Fraser, mannen hennes og sønnen deres. Det tilsynelatende perfekte livet deres rakner i løpet av en natt etter noens voldsomme død og en rekke grusomme avsløringer.

Passer spesielt godt for: Unge voksne som liker drama og true crime, samt alle som vil se bra skuespill av Hugh Grant og Nicole Kidman.

Bingebarhet: Seks episoder på 47 til 64 minutter. Kan bingewatches på én kveld og litt uti natten, men perfekt for en god tv-helg.

Tipset av: Henriette

The Tourist

IMDb-rating: 7,0/10 Fra: 2022

Kort forklart: Når en mann våkner opp med hukommelsestap i Australias outback, må han bruke de få ledetrådene han har til å finne ut hvem han er, før fortiden hans innhenter ham.

Passer spesielt godt for: Hvis du er i stemning for et mysterium, men samtidig vil ha solide doser humor og absurditet, funker denne fint!

Bingebarhet: Seks episoder på cirka én time hver. Anbefales en regnfull sommerdag eller to helgekvelder etter en god rødvinshandletur på polet.

Tipset av: Stefan

 

The West Wing

IMDb-rating: 8,9/10 Fra: 1999

Kort forklart: Bli med bak kulissene og opplev hvordan Det hvite hus fungerer i denne innovative dramaserien. Karismatiske karakterer, supre skuespillere og temaer som (dessverre, vil mange si) er minst like aktuelle den dag i dag.

Passer spesielt godt for: Romantikere som ennå tror at politikk har noe for seg, og bærer på et håp om at det gode kan vinne.

Bingebarhet: Syv sesonger. Så dette vil ta hele sommeren. Men for en sommer det vil være!

Tipset av: Tore

 

The Time Traveler's Wife

IMDb-rating: 7,7/10  Fra: 2022

Kort forklart: Bli med på en magiske kjærlighetshistorien mellom Clare og Henry og et ekteskap med et problem…tidsreiser. Drivende gode skuespillere i en tidslinje som hopper både hit og dit.

Passer spesielt godt for: Alle som elsker. Hvis du har lest boken og sett filmen, bør du se serien!

Bingebarhet: Lyst å prøve tidsreise? Sett på denne serien, så har det plutselig gått 4,5 timer på et blunk!

Tipset av: Vigdis

Barry

IMDb-rating: 8,4/10  Fra: 2018

Kort forklart: Multitalentet Bill Hader har tatt med seg humoren fra tiden sin i Saturday Night Live og skapt en mørk variant som fungerer perfekt i et sært og samtidig lunt univers som det er lett å bli forelsket i! TLDR; Deprimert leiemorder ramler inn i showbusiness som aspirerende skuespiller.

Passer spesielt godt for: Deg som liker den mørkere delen av humorspekteret. Og som har sett eller vil se 'Killing Eve'...

Bingebarhet: Tre sesonger à åtte episoder à 30 minutter. Et par episoder hver kveld, så kan dette være en perfekt sommerserie.

Tipset av: Jarle Magnus

 

Killing Eve

IMDb-rating: 8,2/10  Fra: 2018

Kort forklart: Etterretningsagenten Eve Polastri (Sandra Oh) jakter på den mystiske leiemorderen Villanelle (Jodie Comer), og det utvikler seg etter hvert et helt spesielt forhold mellom de to. Jakten tar oss verden rundt og hele tiden balanseres klassisk spionspenning med en lun og magekriblende historie om våre hovedpersoner.

Passer spesielt godt for: De som har sett 'Barry' og vil ha mer. Og de som foretrekker kvinnelige leiemordere!

Bingebarhet: 32 40-minutters episoder. Anbefales å nytes jevnt, men fort gjort å ende opp med å se en sesong i et jafs.

Tipset av: Kristine

 

Station Eleven

IMDb-rating: 7,6/10  Fra: 2021

Kort forklart: En postapokalyptisk saga som forteller historiene til overlevende etter en dødelig influensa mens de prøver å bygge opp igjen verden og ta vare på det beste av det som har gått tapt. Serien startet faktisk innspilling rett før Covid og fortsatte gjennom pandemien, så her snakker vi en sjebnens ironi av dimensjoner.

Passer spesielt godt for: De som lurer på hva som kunne skjedd hvis spredningen av koronaviruset hadde gått i en litt annen retning?

Bingebarhet: Kun ti episoder, men det er nesten å anbefale å se én per dag, og la den kverne litt i deg før du går videre til neste episode.

Tipset av: Dan Erling

 

Mare of Easttown

IMDb-rating: 8,5/10  Fra: 2021

Kort forklart: En etterforsker i en småby i Pennsylvania etterforsker et drap samtidig som livet hennes går i knas. Serien utforsker den mørke siden ved et lite samfunn og ser nærmere på hvordan familie og gamle tragedier kan definere vår nåtid.

Passer spesielt godt for: Krimelskeren, men også deg som bare vil se en solid serie med godt skuespill. Kate Winslet at her best!

Bingebarhet: Syv episoder, syv timer. Fare for at du ender på "bare én episode til"-kjøret.

Tipset av: Stefan