Hopp til hovedinnholdet

Til minne om hele verdens prinsesse

Det er nå 25 år siden prinsesse Diana døde så alt for tidlig. Vi har samlet noen historier om 'Folkets prinsesse'.

30. august 2022

 'Your candle's burned out long before your legend ever will' sang Elton John om prinsesse Diana etter at en tragisk bilulykke frarøvet folket sin prinsesse en sensommerdag i Paris i 1997. Og han fikk helt rett – legenden om Lady Di lever den dag i dag, og vil gjøre det langt inn i fremtiden.

 Én av grunnene til at hun ennå lever så sterkt i tidsånden er at det stadig lages gode dokumentarer, filmer og til og med serier hvor prinsesse Diana spiller en sentral rolle. Og mange av disse er definitivt verdt å bruke sin tid på. Vi har samlet noen av dem her:

Spencer, 2021

Kristen Stewart er fantastisk i hovedrollen som Prinsesse Diana, som er på vei til nok en juleferie med kongefamilien. Hun vet at ekteskapet med Charles smuldrer. Han blir ofte sett sammen med Camilla Parker-Bowles, men Diana blir tvunget til å spille perfekt kone. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker bare å beskytte sønnene sine, Harry og William.

2022web-stortbilde-spencer

Spencer

Kristen Stewart er fantastisk i hovedrollen som Prinsesse Diana, som er på vei til nok en juleferie med kongefamilien. Hun vet at ekteskapet med Charles smuldrer. Han blir ofte sett sammen med Camilla Parker-Bowles, men Diana blir tvunget til å spille perfekt kone. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker bare beskytte sønnene sine, Harry og William.

Diana, 2013

Naomi Watts spiller hovedrollen i denne historien, om hvordan Lady Di gjennom å søke ekte og personlig glede i livet oppnådde en posisjon som internasjonalt anerkjent ledestjerne innenfor humanitært arbeid.

2022web-stortbilde-diana

Diana

Naomi Watts spiller hovedrollen i denne historien, om hvordan Lady Di gjennom å søke ekte og personlig glede i livet oppnådde en posisjon som internasjonalt anerkjent ledestjerne innenfor humanitært arbeid.

The Queen, 2006

Denne kritikerroste filmen handler om forholdet mellom dronning Elisabeth II og statsminister Tony Blair etter Lady Dianas bortgang. Helen Mirren er fantastisk i hovedrollen, og her får vi et innblikk i hvordan både de nærmeste og verden for øvrig reagerte på Dianas død.

2022web-stortbilde-queen

The Queen

Denne kritikerroste filmen handler om forholdet mellom dronning Elisabeth II og statsminister Tony Blair etter Lady Dianas bortgang. Helen Mirren er fantastisk i hovedrollen, og her får vi et innblikk i hvordan både de nærmeste og verden for øvrig reagerte på Dianas død.

Diana – intervjuet som sjokkerte verden

Prinsesse Diana brøt alle skikker da hun la ut om livet i kongefamilien i et åpent og ærlig intervju. Denne dokumentaren fra 2021 gjør et tilbakeblikk på intervjuet og vurderer hvilke følger det hadde for Dianas liv og død.
2022web-stortbilde-intervjuet

Diana – intervjuet som sjokkerte verden

Prinsesse Diana brøt alle skikker da hun la ut om livet i kongefamilien i et åpent og ærlig intervju. Denne dokumentaren fra 2021 gjør et tilbakeblikk på intervjuet og vurderer hvilke følger det hadde for Dianas liv og død.

The Diana Investigations

Hva skjedde egentlig da prinsesse Diana døde? Denne britiske dokumentarserien fra 2022 ser nærmere på dødsdagens hendelser, og fokuserer på arbeidet utført av fransk og britisk politi. Du finner den for tiden i programarkivet - klikk under for å se alle episodene.
2022web-stortbilde-fem

The Diana Investigations

Hva skjedde egentlig da prinsesse Diana døde? Denne britiske dokumentarserien fra 2022 ser nærmere på dødsdagens hendelser, og fokuserer på arbeidet utført av fransk og britisk politi. Du finner den for tiden i programarkivet - klikk under for å se alle episodene nå.