Hopp til hovedinnholdet

Mange gode nyheter på NRK

Fra komisk motstandskamp og vennskapelige dueller til en jærsk cowboy og svenske politibetjenter - NRK har mye interessant å by på denne høsten.

31. august 2022

Høsten er her, og det betyr at du er invitert til å se helt ferske serier, samt nye sesonger av gamle favoritter. Les mer om hva NRK byr på i nærmeste fremtid.

Hos Altibox har du tilgang til disse seriene når de i henhold til tv-guiden går på NRK1, men du kan også finne de tilgjengelig i NRK TV-appen, som ligger plassert under 'Strømmetjenester' eller 'Apper' på din Altibox TV. Her finner du det rikholdige NRK-arkivet med både serier, filmer og dokumentarer. Det inkluderer også helt nye serier fra dagen de går live. Vel verdt å finne fram til!

Gled deg til NRK-høsten, som blant annet byr på dette:

guttapaaskauen

Gutta på skauen

Premiere 1. september

Dette er historien om Thorvald og hans medsammensvorne som går sine helt egne veier for å vise muskler mot tyskerne mens krigen herjer i Norge.

Thorvald, spilt av Ola G. Furuseth, er initiativtaker og sjef. Han får med seg Kåre (Mikkel Niva), Leif (Morten Svartveit), Alf (Sjur Vatne Brean) og Sverre (Nader Khademi) som til sammen utgjør en broket gjeng med svært ulike forutsetninger for å drive motstandsarbeid.

I tillegg til å være en munter og til tider småmørk komedie, er dette også en historie om den norske fortellingen om krigen.

venner

Verdens beste venner

Premiere 3. september

I høstens nye lørdagssatsing på NRK skal Einar Tørnquist og Live Nelvik gjennom seks direktesendte programmer utfordre kjente vennepar.

To par møtes i hver sending for å  konkurrere om hvem som kjenner hverandre best. Hvor mye vet de om hverandre? Hvor godt samarbeider de? Hvor langt er de villige til å strekke seg for vennskapet?

'Verdens beste venner' er et varmt og lekent familieprogram som hyller vennskapet. Gjennom sendingene vil publikum bli bedre kjent med sine favorittprofiler. Og kanskje vil venneparene lære noe nytt om hverandre også?

ep 6 FO706_psyk

Folkeopplysningen

Sesongpremiere 7. september

Det er klart for tre nye episoder av det mest opplysende tv-programmet vi har i Norge. Andreas Wahl stiller spørsmål og forsøker så å finne svaret. Vi er klare til sesong 7 av 'Folkeopplysningen'!

Hva er egentlig sannheten om Norges mest omstridte rovdyr - ulven? Og har vi grunn til å frykte «vår giftige hverdag», der e-stoffer, sprøytemidler og kjemikalier finnes overalt? Og hva kommer det av at så mange unge sliter psykisk - og hva kan samfunnet tilby dem?

Dette er spørsmål mange nordmenn nok har stilt seg, og på NRK i høst kan du altså få svaret.

ukjent arving

Ukjent arving

Sesongpremiere 4. september

Tarjei Strøm er igjen på jakt etter ukjende etterkommarar og historiene bak i andre sesong av denne interessante serien.

Jakten på arvinger tar oss i høst til blant annet Øsfold, Voss, Bodø, Ukraina og Tyskland. Her må Tarjei og hans kompanjong, slektsforsker Kai-Samuel Vigardt, lete i farskapssaker, lukkede arkiv og i en gammal safe som ikke har være åpen på mange år. Vær med på reisen.

cowboy

Cowboyen og kongen

Sesongpremiere 15. september

Arvid Mæland er definitivt det man kan omtale som en "original".

Han er ikke helt som alle andre. Globetrotter og visjonær. Elsket og hatet. En mann med et frynsete rykte, og en selvutnevnt alfahann. Enten han går baklengs opp Kilimanjaro eller bygger ranch i Arkansas: Han bryr seg ikke om hva andre mener om han. Bli bedre kjent med Arvid Mæland i høst!

Den tynne blå linjen - s2 - key bredde - sesong 2

Den tynne blå linjen

Sesongpremiere 18. september

Politibetjentane i Malmø er snart tilbake i sesong to, med oppturer og nedturer fra hverdagen. Jesse, Magnus og resten av betjentene har fått med seg fire nye betjenter på laget, som fører til ny dynamikk i gruppa.

'Den tynne blå linjen' er en serie som godt skildrer det vide spennet i politiets virke, fra blottere på nudistbading til mordbrann og selvmordsforsøk.

Høstprogram for NRK

Det følgende kommer av nyheter og nye sesonger på NRK1 og NRK TV de neste ukene. Les mer her.

29. august
- Fiskerne

1. september
- Oldemors lue
- Gutta på skauen

2. september
- Nytt på nytt

3. september
- Verdens beste venner
- Kåss til kvelds

4. september
- Ukjent arving

5. september
- Sanditon

7. september
- Folkeopplysningen
- Urix

9. september

- Beat for beat
- Lindmo

15. september
- Norske beefer
- Cowboyen og Kongen

16. september

- Pushers

18. september
- Den tynne blå linjen