Hopp til hovedinnholdet

Disse filmene har nordmenn elsket i år

Filmtopplisten avslører de mest populære filmene hjemme i norske stuer det siste året. Sjekk hvilke ti filmer som er mest leid eller kjøpt i 2022.

20. desember 2022

Filmtopplisten.no er basert på digitale filmkjøp og filmutleier fra blant annet Altibox, og har siden 2020 vært et barometer for hvilke filmer som trender på hjemmemarkedet. En ukentlig toppliste offentliggjøres året rundt, og deles på Altibox sin Facebook-side hver torsdag.

Norsk på årstoppen

Nummer 1: 'Verdens Verste Menneske', med Renate Reinsve i hovedrollen, har vært den mest populære filmen på skjermer hjemme hos nordmenn i 2022. Filmen vant ikke bare Gullpalmen i Cannes, men var også nominert til Oscar for både beste manus og beste internasjonale film. 'Verdens Verste Menneske' har ligget på Filmtopplisten i hele 25 uker i 2022.

Norsk film er godt representeret på årets hitliste, med en tredjeplass til actionthrilleren 'Nordsjøen', hvor dramatiske omstendigheter fører til at en olieplattform forliser og et menneskelig drama på liv og død utspiller seg.

Hollywood-storfilmene er fortsatt populære

Andreplassen på Filmtopplisten for 2022 går til 'Spider-Man: No Way Home' med Tom Holland (og et par andre...) i rollen som den ikoniske superhelten. Filmen er også den tittelen som har ligget flest uker som nummer én i Norge – totalt 8 uker.

På fjerdeplass ligger 'James Bond: No Time To Die', med Daniel Craig i hovedrollen som den hardtslående 007.

Barnefilm er også alltid populær hjemmeunderholdning, hvor historien om de sangglade dyrene i 'Syng 2' ligger som nummer fem på listen.

Plass nummer seks, syv og åtte går til Tom Cruises 'Top Gun: Maverick', eventyrfilmen 'Uncharted' med den populære Tom Holland, og 'Venom: Let There Be Carnage', hvor Tom Hardy lever med et komisk og aggressivt romvesen som har tatt bolig i hans kropp.

Som nummer ni og ti finner vi den brutale vikingfilmen 'The Northman' og Liam Neeson i 'Blacklight', hvor han spiller en freelanser for myndighetene, hvor oppdraget er å hjelpe agenter ut av vanskelige situasjoner.

Velg din egen underholdning

Er du enig i nordmenns filmsmak? Hvor mange av disse har du sett? Hvilke filmer mener du burde vært med på listen? Hvilken film er den neste du skal se?