Hopp til hovedinnholdet

BBC gjør to kanaler til én – og lanserer strømming

BBC Brit og BBC Earth slås sammen til BBC Nordic - med innhold skreddersydd til nordiske seere - og en strømmetjeneste med på kjøpet!

15. april 2023
bbc-logoer

17. april ble BBC Brit og BBC Earth slått sammen til én kanal, som skal tilby det beste innholdet fra de to. Kanalen har navnet BBC Nordic.

I tillegg får du også tilgang til BBC Nordic+; en egen strømmetjeneste som gjør det mulig å strømme flere av BBC-favorittene når du vil.

Utvalget av innhold er skreddersydd for det nordiske markedet, og vil være både faktabasert og fengende – i kjent BBC-stil.

Kanal + strømmetjeneste = 5 poeng

Du som har BBC Brit eller BBC Earth i dag vil automatisk få valgt inn BBC Nordic i kanalpakken din.

Slik vil du merke endringen

Minuspoeng på Mine sider:  17. april vil du kunne ligge med minuspoeng på Mine sider. Dette fordi BBC Nordic (5 poeng) automatisk blir lagt til i din tv-pakke som erstatning om du har valgt inn BBC Brit eller BBC Earth (1 poeng per kanal). Det betyr at neste gang du skal gjøre endringer i 'Velg ditt tv-innhold' må du fjerne noe annet for å kunne lagre.

Nytt navn og logo: BBC Brit og BBC Earth får nytt felles navn, BBC Nordic, og den logoen du kjenner fra BBC i dag blir oppdatert med nytt design.

Kanalplassering: 17. april får BBC Nordic plassen som BBC Brit hadde.

Enda mer godt innhold:  Strømmetjenesten BBC Nordic+ blir automatisk lagt til hos alle som har tilgang på kanalen BBC Nordic. Her følger enda flere serier og dokumentarer enn du får se på den lineære kanalen.

 

Hvordan blir strømmetjenesten BBC Nordic+?

Ved å velge inn kanalen BBC Nordic får du automatisk tilgang på  BBC Nordic+, som du vil finne sammen med de andre strømmetjenestene på tv-en din.

PS! Innholdet her blir ikke det samme som i strømmetjenesten 'Britbox' - men en egen tjeneste spesifikt tilknyttet underholdningen du ser på kanalen BBC Nordic.

I tjenesten finner du over 1,000 timer med underholdning, som er delt inn i to kategorier kalt for Channel Collection og Core Collection. Les mer om disse under.

Channel Collection byr på innhold knyttet til de mest ikoniske BBC-programmene, kjent fra lineær tv – med tema som spenner fra familie og livsstil, til generelle underholdningsprogrammer.

Core Collection er innhold som ikke blir vist på den lineære kanalen, men som befinner seg eksklusivt i strømmetjenesten. Her spenner temaene fra kunst og kultur, til true crime, aktuelle hendelser og musikk.

Det beste fra BBC Nordic

Seerfavoritter og nye satsninger står på plakaten våren 2023. Miksen er håndplukket til de nordiske seerne – etter grundige undersøkelser.  

Dette er noen av høydepunktene du får se med BBC Nordic: 

Graham Norton Show

Den prisbelønte irske talkshow-verten Graham Norton har store navn på gjestelisten hver uke.

Louis Theroux Interviews...

Filmskaper, journalist og podcaster Louis Theroux i intervjuer med en fascinerende miks av ikoniske navn og kjente fjes.

Top Gear Series

De feteste bilene, full fart og god underholdning med Freddie Flintoff, Chris Harris og Paddy McGuinness.

Serengeti

Ekte dyre-drama i et spektakulært hjørne av Afrikas Serengeti.

QI

Quizen der rett svar ikke nødvendigvis er målet.