Hopp til hovedinnholdet

Skjulte skatter: Nyt filmkvelden med FilmFavoritter og Nordisk Film+

Sterke damer, sterke historier, og store stjerner – sjekk disse filmtipsene! Du finner alle i strømmetjenestene FilmFavoritter og Nordisk Film+.

9. mai 2023

Hvis det som frister mest i helga er å synke ned i godstolen med en skikkelig bra film, bør du lese videre. Her er nemlig en rekke godbiter fra strømmetjenestene FilmFavoritter (15 poeng) og Nordisk Film+ (10 poeng), som du kan velge for poengene i tv-pakken din.

Enjoy!

Legendariske kvinner

Noen mennesker setter helt spesielle avtrykk i verden på hvert sitt vis. Her er tre av den sorten, portrettert av noen av Hollywoods mest renommerte skuespillere.

Judy – IMDb 6.8

Året er 1968, og den amerikanske to-barns moren Judy ankommer London for å holde en serie utsolgte konserter. Barnestjerna – kjent for mange som Dorothy i ‘Wizard of Oz’ – slet tidlig på privaten, med både rus, økonomi og psykiske utfordringer. Dette er legenden Judy Garlands historie, med Renee Zellweger i hovedrollen.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

Bombshell - IMDb 6.8

Et knippe modige damer gjør et opprør mot Fox News-overhode Roger Ailes, hans maktmisbruk, og den giftige atmosfæren som gjennomsyret medieimperiet – med tre power-damer i hovedrollene: Nicole Kidman, Charlize Theron og Margot Robbie.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng). 

Jackie – IMDb 6.7

Etter henrettelsen av president John F. Kennedy, følger vi førstedamen lady Jaqueline Kennedy (Natalie Portman) sin prosess gjennom sorg og traumer, til å gjenerobre troen på livet, støtte barna, og sikre mannens historiske ettermæle.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

Sterke historier

Livet byr på både opp- og nedturer, og vi mennesker har en tendens til å finne uant styrke når situasjonen krever det. Disse sterke historiene vil garantert sette følelser i sving.

1917 – IMDb 8.2

Historien til regissør Sam Mendes’ bestefar var inspirasjonen til filmen om et tilsynelatende umulig oppdrag, gitt to britiske i april 1917. I et kappløp mot tiden må de ta seg frem på begge sider av frontlinjen og levere en melding som skal hindre et blodbad på hundrevis av soldater – deriblant Blakes egen bror.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Brain on Fire – IMDb 6.6

Det høres ut som en oppdiktet historie – men dette er en filmatisering av sanne hendelser. Nyutdannede Susannah (Chloe Grace Moretz) er en lovende journalist i New York Times og lever livet med mannen hun elsker. Brått snus verden på hodet når hun får ulike plager og psykotiske symptomer som ingen helt forstår.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

Wonder – IMDb 7.9

Det blir hjertevarmt og rørende når August – en gutt med vansiret ansikt – skal begynne på ny skole. New York Times-bestselgeren med samme navn bringes til liv med magiske skuespillerprestasjoner, når Julia Robert, Owen Wilson og Jacob Tremblay inntar skjermen. Frem med lommetørkle.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Ah, romantikk

Bli med til ‘the City of Light’, dans deg gjennom Los Angeles, ta en tur til stive, staselige England, og pass opp for verdens ende. Her ser du kjente fjes i filmer som får deg til å trekke på smilebåndet.

Mindnight in Paris – IMDb 7.7

‘The Notebook’-stjerna Rachael McAdams spiller Inez som tar med sin Gil (Owen Wilson) på ferie til Paris sammen med foreldrene. Gil – en vellykka filmforfatter, strever med sin første roman, men faller pladask for den Europeiske storbyen. Woody Allen står bak den romantiske komedien, som lar deg drømme deg bort i ‘the City of Light’.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

LA LA Land – IMDb 8.0

Musikalen som tok verden med storm og høstet hele seks Oscar-statuetter, følger den håpefulle skuespillerinnen, Mia (Emma Stone), og jazz-pianisten Sebastian (Ryan Gosling) i en eksplosjon av en film, som får hele Hollywood til å danse.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Seeking a friend for the end of the World – IMDb 6.7

Om å leve livet mens vi er her, og ta vare på relasjonene rundt oss. Når en asteroide er varslet å treffe jorden om tre uker, flykter kona til Dodge (Steve Carrell), og han nytter muligheten til å lete opp sin ungdomsforelskelse (Keira Knightley) igjen.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

Lett på tråden – IMDb 6.6

Slik har du ikke sett Jessica Biel før! En ung engelskmann gifter seg med en glamorøs og høylytt amerikaner, og inviterer henne til slottet i England for å møte foreldrene. Det går ikke akkurat knirkefritt for seg.

Se filmen i FilmFavoritter (15 poeng).

Hollywood-legender

Fra dansk småbyliv til vill narkokrig: Store filmøyeblikk er i vente når noen av Hollywoods mest kjente herrer inntar hovedrollen.

Jakten – IMDb 8.3

40-år gamle Lucas (Mads Mikkelsen) er i ferd med å stable livet på beina etter en tøff skilsmisse. Ny kjæreste, ny jobb, og innsats for å reparere forholdet til sønnen. Men noe går galt når det som bare var en hvit liten løgn, sprer seg som et virus.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Transcendence – IMDb 6.2

Se Johnny Depp i denne filmen om et tema som er brennhett i disse dager: Dr. Will Caster (Depp) er ledende innen forskningen på kunstig intelligens. Når han blir utsatt for et attentat, fortsetter han sitt liv i sitt eget høyteknologiske eksperiment. Men hvor går grensen for hans nye krefter?

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Sicario – IMDb 7.6

Narkokrigen er grenseløs, og når kartellene begynner å smugle terrorister over USA-grensen, oppfordrer FBI-agent Matt den mystiske Alejandro til å trappe opp krigføringen med lyssky metoder. Benicio Del Toro og Josh Brolin spiller glitrende i et action-drama, som byr på spenning fra start til slutt.

Se filmen i Nordisk Film+ (10 poeng).

Og du - hvis du er en ekte filmelsker så er du kanskje nysgjerrig på storfilmene som finnes i Altibox Film og Serier også? Klikk på bildet under for å se de mest populære kjøpefilmene, akkurat nå: