Hopp til hovedinnholdet

Hipp hurra! Slik markeres nasjonaldagen på NRK og TV 2

Tenk, nå er det 209 år siden grunnloven fikk sine siste pennestrøk av riksforsamlingen på Eidsvoll. Tradisjon tro kan du delta på festen fra egen stue, når NRK og TV 2 inviterer til hvert sitt kalas, som strekker seg fra sør til nord.

15. mai 2023
Foto Ole Kaland/NRK
Foto Ole Kaland/NRK

I morgen er det mange sommerfugler som flyr i små mager når barnas dag markeres. Vi håper på sol i vårt langstrakte land! Flagg skal heises, skjorter strykes, is skal spises, men viktigst av alt er samholdet, og gleden over å være et fritt land.

Obligatorisk for mange er lyden av korps, barnesang og synet av vakre bunader – og NRK og TV 2 tar ansvar for at alle kan få et glimt av gleden.

Full feiring på NRK

Her spenner det fra champagne-frokost til dypt samfunnsengasjement.

Slik beskriver programleder Nadia Hasnaoui sendingen i NRKs pressemelding. Hun tar roret, teamet opp med utegående reporter Matias Alegria, og kommentator på Oslo-barnetoget Kirsti Falch-Nilsen. Sendingen krydres med fantastiske gjester, mesterkokk Bent Stiansen, og musikalske innslag fra både Helene Bøksle og Didrik Solli Tangen.

Sendeskjema
07.50 - 14:00. Gratulerer med dagen! Norge har bursdag, og igjen kan vi feire nasjonaldagen. Bli med på skikkelig 17. mai-feiring fra hele landet!
14:00 - 17.40. Gratulerer med dagen! Barnetoget i Oslo. Reprise av sendingen på NRK2.
19.30 - 21.00. Gratulerer med dagen! Høydepunkter fra dagen. Høydepunkter fra dagens feiring land og strand rundt.

NRK2:
10.20 - 14.00. Gratulerer med dagen! Barnetoget i Oslo. Følg barnetoget i Oslo i sin helhet med kongefamilien på balkongen.

god-17-mai-norge-2023-main-season-tv2

God Morgen Norge, med bunad

Morgenfuglene vi møter hver morgen på TV 2-skjermen stiller pent pynta i spesialsendingen 'God 17. mai Norge', også i år. Fra grytidlig morgen møter vi Peter Moi Bubresko og Vår Staude i førersetene, mens Wenche Andersen og Christer Rødseth står for nasjonaldagsmaten.

Hipp hurra!