Hopp til hovedinnholdet

Endelig er det klart for Bislett Games!

Får vi nye store øyeblikk under Bislett Games? Vi gleder oss og slår på NRK1 torsdag kl 19.55. Godbitene står i kø og her er oversikten over øvelsene.

14. juni 2023

Vi håper koken på tribunen blir minst like god som værmeldingen! I Oslo meldes det nemlig opp imot 30 grader når hovedstadens storstue blir fylt av norske og internasjonale stjerner torsdag 15. juni.

To velkjente unge menn står øverst på høydepunktlista når det inviteres til fest: Karsten Warholm på 400 meter hekk og Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter, er nok de heteste favoritteøvelsene sett fra norsk ståsted. I tillegg til de to verdensstjernene med norsk vestlandsdialekt, skilter hovedstaden med store utenlandske gjester denne sommerkvelden: Både Wayde van Niekerk, Armand Duplantis og Yulimar Rojas er har bena plantet på norsk jord. Og de har nok ikke kommet for å tape.

Følg friidrettsfesten på NRK1 med nasjonale øvelser kl. 18.00 før Diamond League-sendingen starter 19.55. Sett gjerne en påminnelse i Altibox-appen på mobilen, eller på tv-dekoderen din hvis du er redd for å glemme tidspunktene.

Alle spreke som tar seg løpeturer på kveldstid vet at det er viktig å varme godt opp før dere setter inn rykk i bakker eller på flater. Før du benker deg foran NRK1 eller NRK TV på torsdag, anbefaler vi at du varmer opp med de to godbitene under sendeskjemaet for å komme i riktig stemning.

Her er starttidspunktene for Diamond League-øvelser med norske deltakere:

18.45: Stavsprang menn. (Pål Haugen Lillefosse og brødrene Simen og Sondre Guttormsen)

20.04: 400 meter hekk kvinner. (Line Kloster)

20.25: 3000 meter kvinner. (Karoline Bjerkeli Grøvdal)

20.42: Lengde menn. (Henrik Flåtnes, Sander Skotheim og Ingar Bratseth-Kiplesund)

20.52: Drømmemila kvinner. (Hedda Hynne)

21.05: 5000 meter menn. (Henrik Ingebrigtsen)

21.39: 400 meter hekk menn. (Karsten Warholm)

21.50: 1500 meter menn. (Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås)

Karsten Warholms verdensrekord på Bislett i 2021

Under Bislet Games i 2021 smadret Karsten Warholm den 29 år gamle verdensrekorden på 400 meter hekk. Sjekk de herlige bildene fra sendingen på NRK hvor ulsteinvikingen løper fra hele verden og sletter den lengstlevende herrerekorden i løping.

Jakob Ingebrigtsen tar sin første verdensrekord

— Så er det å ta de ni andre, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK like etter målgang og verdensrekord på to engelske mil i Paris fredag 9. juni. Her er siste runde av det snaut åtte minutter lange løpet på NRK. PS! Selv om det ikke ser slik ut, så var det også andre med i løpet...

Fortsatt ikke mett på våre største friidrettsstjerner?
Sjekk ut dokumentarene under på NRK TV.