Hopp til hovedinnholdet

Hai, hai - det er sommer! 🦈

Enten du vil bli skremt, underholdt, pinlig berørt eller vil le rått: Vi har haifilmen for deg! Er dette den perfekte sommerunderholdningen? JEPP!

29. juni 2023

Hai har vært kongen i verdens hav i over 450 millioner år, lukter en dråpe blod på lang avstand, kan svømme så fort som 100 kilometer i timen, har tenner skarpe som kniver, og – verst av alt:

Du kan ALDRI være HELT trygg på at det IKKE er en hai like bak deg når du er i vannet...

Et meget godt utgangspunkt for å skremme folk, der, altså.

Haisommer hos Altibox

Noen er latterlig bra, noen er latterlig dårlige og noen er bare latterlige: Haifilmer er en egen kategori innen film som får overraskende mye oppmerksomhet, og grunnen til det er enkel: Alle syns at haier er både utrolig fascinerende og ekstremt skremmende.

Vi har samlet en drøss med gode og mindre gode haifilmer i filmkiosken vår, og anbefaler at du koser deg med minst én per dag denne sommeren. To hvis du skal bade dagen etter…

Snill innerst inne

Og bare så det er sagt – vi er fullstendig klar over at haien ikke fortjener sitt dårlige rykte som en tankeløs menneskemorder. I 99,9999 prosent av tilfeller flyter den bare fredelig rundt, uten å skjenke oss én eneste tanke. Men vi er alle sammen så forferdelig redde for hva som kan skje om vi blir utsatt for det 0,0001-prosent-tilfellet der en hai blir forvirret, nysgjerrig, redd, gruppepresset, kjeder seg eller er så veldig veldig sulten at til og med DU ser ut som velsmakende magefyll...

Noen haifilmer du bør se

‘Jaws’/’Haisommer’ – IMDb 8.1

Eventyret startet her. Klart, det hjelper med Steven Spielberg i regissørstolen. «Monsteret», som heter Bruce, er kun med i fire av de 124 minuttene filmen varer, men det var mer enn nok til å endre filmhistorien for alltid. Den episke plakaten, den skumle kjenningsmelodien, og linjen «You're gonna need a bigger boat» - ‘Jaws’ vil alltid være haifilm nummer 1.

‘Sharknado 6’ – IMDb 3.5
Haifilmer trenger ikke være gode for å glede. Det oppdaget vi for alvor med ‘Sharknado’. Grunnprinsippet er at en tornado suger opp haier fra havet, og disse angriper så folk. Og de fem fantastiske oppfølgerne blir bare rarere og rarere. I 6-ern må vår helt (i tillegg til hai) kjempe mot dinosaurer, riddere, cowboyer, og til og med en robotversjon av sin egen kone.

‘Deep Blue Sea’ – IMDb 5.9
Hva om vi, med mål om å kurere Alzheimers, genetisk skapte haier som er større, smartere, kjappere og sintere? God idé? Herlige ‘Deep Blue Sea’ forteller oss at det kanskje ikke er tilfelle... Meget underholdende film! Vær på utkikk etter scenen der Samuel L. Jackson holder en fantastisk inspirerende tale som gjør alle klar til å ta opp kampen mot haien.

‘5-Headed Shark Attack’ – IMDb 3.0
Se for deg et møte i Hollywood der noen pitcher en haifilm, og stiller spørsmålet «Hva er vel skumlere enn en hai?», og en produsent svarer «En hai med to hoder».. Var det bakgrunnen for ‘2-Headed Shark Attack’, som så fikk oppfølgerne ‘3-Headed Shark Attack’, ‘5-Headed Shark Attack’ og ‘6-Headed Shark Attack’? Vi har «dessverre» bare 5-versjonen i filmkiosken akkurat nå, men det er en god start!

‘Megalodon’ – IMDb 5.6
Hvem er sterkest av en mytisk megahai og Jason Statham? Det spørsmålet fortjener selvsagt et svar, så derfor eksisterer denne filmen. Resultatet vil SJOKKERE deg…
PS: Oppfølgeren ‘Meg 2: The Trench’ kommer på kino 4. august.
PPS: Disse må IKKE blandes med ‘The Mega’ og oppfølgeren ‘Megalodon Rising’, som er mindre gode – men severdige på sitt eget vis.

Stor ståhai – IMDb 6.0
Man skal tidlig krøkes for å bli interessert i haifilm... Denne er perfekt for små barn som skal ha sitt første møte med hai (på skjermen, håper vi), og inneholder mye gull. Oscar blir hyllet som en helt når han en dag forteller en stor ‘hvit' løgn om at han har drept en hvithai som truet Revet. Han får tilnavnet "Haidreperen", og for å holde løgnen hemmelig, blir Oscar venner med den utstøtte vegetarianerhaien, Lenny.

Sky Sharks – IMDb 3.5
Filmbeskrivelsen: «Geologer oppdager en grotte dypt i isen i Antarktis, og finner et nazi-laboratorium fremdeles intakt. Det ble brukt til å produsere utrolig farlige ødeleggende våpen i form av haier med raketter, styrt av genetisk muterte supersoldater med overnaturlige krefter.»
Hvis ikke det høres forlokkende ut, elsker du definitivt ikke film. 😀

Hai fra virkeligheten

Hvis du vil ha en liten pause fra haifilm, kan du vende tilbake til virkeligheten med noen gode dokumentarer fra våre kjøttspisende venner i vannet. I strømmetjenesten Love Nature, som du kan velge inn for 3 poeng på Mine sider, kan du se noen kjekke og interessante dokumentarer om hai. Sjekk de ut her:

PS: Vil du ha flere tips? Vi skal i hele juli komme med daglige lenker til god haiunderholdning på vår Facebook-side, så vi anbefaler på det sterkeste at du følger med her: