Hopp til hovedinnholdet

Åtte av ti sier de får et bedre liv med MOT

Undersøkelser viser at skoler med MOT på agendaen har hatt stor positiv effekt. I tillegg sier hele åtte av ti ungdommer at det har bidratt til et bedre liv. Nå vil vi samarbeide for å spre MOT til digital inkludering!

10. august 2023

Altibox og MOT har nemlig inngått et langsiktig samarbeid for å redusere netthets og ekskludering på nett, slik at enda flere unge kan få en god digital hverdag.

Sammen skal vi sette enda mer fokus på den digitale verdenen. Målet er å bevisstgjøre og gi ungdom verktøy slik at de kan ta egne valg, og sette egne grenser – og kanskje bli enda bedre på å løfte blikket og se om alle er inkluderte.

Det sier Regine Oen Hatten, daglig leder i MOT Norge.

– Det vi setter høyt med MOT er at de jobber så tett på ungdommen og dermed kjenner godt til hvilke problemstillinger de møter i hverdagen, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

Tor Morten Osmundsen

Selv er vi en av landets største internett-tilbydere, og med det kjenner vi ansvaret om å skape et tryggest mulig digitalt rom, med plass til alle. Sammen med MOT har vi derfor utviklet en økt med tema ‘Digital inkludering’ til MOTs program i ungdomsskoler, for å inspirere ungdom til å sette trygge og viktige grenser, i det som kan fremstå som en grenseløs digital hverdag. Økten vil holdes i alle 8. klasser på MOT-skoler allerede fra i høst.

– Vi tror at den fysiske samhandlingen som skjer i MOT-øktene er en unik måte å få den tette og direkte dialogen som trengs for å bidra til å skape refleksjon og endring, sier Osmundsen.

Ingen pekefingre

Unikt for MOT-programmet er at utvalgte ansatte trenes til å bli MOT-coacher som gjennomfører øktene i samtlige klasser, på alle trinn, slik at alle elevene får de samme inspirerende, motiverende og engasjerende øktene.

Coachene er tett på ungdommene, og sier at de unge selv ytrer et ønske om veiledning og støtte på dette området.

Øktene i seg selv skaper en atmosfære med nærhet, energi og involvering. Her pekes ikke fingre, men ungdommen tas på alvor, og målet er å skape positive opplevelser, dialog og inspirasjon.

I filmen under forteller daglig leder i MOT, Regine Oen Hatten, mer om hvordan øktene foregår 👇

Om MOT-programmet

Alle ungdomsskoler og videregående skoler i landet har mulighet til å kjøpe tilgang til MOT-programmet, som inkluderer 12 økter i løpet av tre år, med søkelys på verdiene MOT til å leve, MOT til å bry seg, og MOT til å si nei.