Hopp til hovedinnholdet

Nå kan du se 'Kompani Lauritzen: Tropp 2' på TV 2 Play

Ti unge voksne med ulike utfordringer i eget liv får, under ledelse av Dag Otto Lauritzen og hans befal, testet sin viljestyrke, frykt og smerteterskel for å finne ut av hva som egentlig bor i dem.

20. oktober 2023

I første runde av 'Kompani Lauritzen: Tropp' ble vi bedre kjent med noen norske ungdommer og fikk se dem vokse med hjelp av litt militær struktur og visdom fra obersten og øvrig befal. Nå er ti nye unge voksne på plass i Setnesmoen leir for å få litt hjelp til utfordringer de har i livene sine, og vi gleder oss til å se 'Tropp 2' finne seg selv.

Denne serien går kun på TV 2 Play, og om du ikke allerede har den strømmetjenesten innvalgt i ditt tv-innhold, fikser du det enkelt på Mine sider på altibox.no.

Hva er 'Kompani Lauritzen: Tropp 2'?

Ti unge voksne som ønsker hjelp til utfordringer de har og kanskje spesielt overgangen til voksenlivet møter opp i Setnesmoen leir for å ta del i oberst Dag Otto Lauritzens militære selvutviklingsprogram. Gjennom et regime preget av orden og disiplin skal de ta kontroll på hverdagen, lære at det er ok å prøve og feile, forstå mer om seg selv og hva de faktisk er kapable til, og vende tilbake til sine liv som bedre versjoner av seg selv.

Mestring, kameratskap og samhold står i fokus, og målet er at deltakerne skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake.

Her kjemper ikke deltakerne mot hverandre. De kjemper kun mot seg selv, sine egne begrensninger og sitt eget hode. Regelen er enkel: Gir de seg, er de ute.

Første sesong var en stor hit, der vi som seere gikk fra å være frustrerte til forstående til forbløffet til forferdelig stolte. Utvikling er aldri enkelt, og å gjøre det på tv er veldig imponerende.

Møt deltakerne

Her er de ti deltakerne som utgjør Tropp 2, inkludert litt informasjon om hvem de er og noe av det de gleder og gruer seg mest til med opplevelsen:

Eirik Rimmereid (28)

Bor: Oslo, fra Nordfjordeid

Yrke: Artist og bartender

Eirik har ikke sett en eneste episode av «Kompani Lauritzen», men tror han har godt av et regime med orden og disiplin. Han beskriver seg selv som et rastløst og impulsivt surrehue, og håper at deltakelsen bidrar til at han blir mer strukturert, disiplinert og effektiv.

– Jeg frykter at jeg kommer til å miste alle tingene jeg må passe på der inne. Jeg er en ekstremt distré fyr. Jeg kommer til å savne musikkstudioet mitt, men vet at jeg har godt av en pause.

Anniken Aakerøy (23)

Bor: Oslo, fra Sandnessjøen

Yrke: Student

Anniken beskriver seg selv som redd for alt, og målet med deltakelsen i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» er å bli tøffere. Hun gruer seg aller mest til utfordringer og øvelser som har med høyder og vann å gjøre.

– De siste årene har jeg vært redd for så mye, og det stopper meg fra å gjøre ting. Jeg håper at jeg skal bli tøffere av å utsette meg for mye av det jeg frykter, for da kan jeg bevise for meg selv at det ikke er så ille som jeg tror.

Aksel August Braathen (23)

Bor: Oslo, fra Sarpsborg

Yrke: Student

Aksel føler at han sitter «fast i livet», og håper deltakelsen kan gi ham motivasjon til å finne en retning, få mer kontroll og lære seg å ta ansvar. Han mener han har egenskapene som skal til for å lykkes, men at han trenger et spark bak og ønsker å lære å pushe seg selv hardere.

– Jeg gruer meg mest til det fysiske, siden jeg ikke trener og ser på meg selv som svak og tafatt. Jeg gruer meg også til å møte befalet. Jeg er en myk sjel som ikke takler særlig bra å bli snakket hardt til.

Hannah Nordanger (24)

Bor: Lillehammer, fra Holmestrand

Yrke: Student og BPA (brukerstyrt personlig assistent)

Hannah ønsker å føle på mestring og få mer tro på seg selv. Hun håper deltakelsen kan bidra til at hun ikke lenger gir opp så lett når hun møter motgang.

– Av øvelser gruer jeg meg mest til baklengsstup og generelt alt av det fysiske fordi jeg er så svak. Ellers gruer jeg meg til å få voksenkjeft og føle på ubehag. Jeg kommer jeg til å savne det rolige livet, sengen min og toalettsaker.

Patrick Åteigen (27)

Bor: Vennesla

Yrke: Sykepleier

Patrick meldte seg på programmet fordi han har dårlig selvbilde og selvtillit, og fordi han føler at han mangler omsorg for seg selv. Han håper deltakelsen kan bidra til at han får mer tro på seg selv.

– Det er to ting jeg virkelig gruer meg til: Fysiske tester, og det å skulle kle av meg og være i bar overkropp rundt så mange folk, og ikke minst foran tv-kameraene.

Maria Enora Svensen (22)

Bor: Oslo, fra Nærbø

Yrke: Danser

Maria ønsker å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» fordi hun ofte føler at hun ikke er god nok og sterk nok, og fordi hun ikke klarer å fullføre de målene hun setter seg. Hun ønsker å pushe seg selv og lære at hun får til mer enn hun tror.

– Jeg er ganske nervøs for bare det å skulle bære en tung sekk, og vet at selv dét vil være en milepæl for min del. Jeg fryser lett, og er nervøs for å skulle bruke så mye tid ute i kulden. Under innspillingen kommer jeg til å savne å ha muligheten til å være alene.

Aleksander Rosland (20)

Bor: Bærum

Yrke: Student

Aleksander meldte seg på «Kompani Lauritzen: Tropp 2» i håp om at deltakelsen skal gjøre ham mer selvstendig, og fordi han for første gang ønsker å gjøre noe helt på egenhånd.

– Jeg gruer meg aller mest til isbading. Og til den lange toguren til Åndalsnes, jeg har aldri reist så langt alene før.

Patrick Mathiassen (26)

Bor: Geithus, fra Drammen.

Yrke: Skadedyrkontroll

Patrick hadde egentlig ikke lyst til å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» i det hele tatt, noe han også skrev i søknaden. Han føler seg fastlåst i et negativt mønster og ønsker å finne glede i livet.

– Det jeg ønsker å oppnå når jeg først skal være med på programmet er å kanskje få et annet syn på livet og bli mer positiv.

Samantha Muniz (27)

Bor: Oslo

Yrke: Miljøarbeider

Samantha meldte seg på programmet fordi hun ønsker å utsette seg for en situasjon der hun ikke har kontroll, samtidig som hun ønsker et nytt eventyr. Hun håper også deltakelsen kan bidra til at hun klarer å åpne seg mer, og orke mer generelt.

– Jeg er mest urolig for å ikke komme overens med noen. Og av fysiske ting gruer jeg meg til å løpe 3000 meter, isbade, høydeting og fjellturer.

Emilie Hoffmeyer (26)

Bor: Kongsberg

Yrke: Skytebas

Emilie fokuserer ofte på negative sider ved seg selv og ignorerer det positive. Hun håper deltakelsen kan gjøre at hun klarer å fokusere mer på det hun faktisk får til, og bidra til at hun klarer å føle seg bra nok.

– Jeg gruer meg mest til å gå uten mat gjennom fysiske aktiviteter, alle som kjenner meg vet at jeg blir utrolig «grumpy» og «hangry». I tillegg gruer jeg meg til å se hva slags mennesker man blir putta i tropp med, og de aktivitetene som innebærer vann.