Hopp til hovedinnholdet

Familiehygge neste: Finn fredagsfilmen i Altibox X

Denne uka har vi tatt jobben for deg som elsker å samle familien til litt helgehygge foran skjermen. Her finner du filmskatter som kan fenge både store og små.

31. oktober 2023

Nå vil vi slå et aldri så lite slag for helgehygge av den klassiske sorten:

Samle familien i en myk sofa. Tenn stearinlys, finn pledd og kveik gjerne opp med et par kubber i peisen. Duften av popcorn siver inn i nesen, og da … starter jakten.

Jakten på den perfekte filmen. Den som alle er enige om. Og brått er kanskje idyllen brutt?

Men: I anledning denne helgen har faktisk VI gjort forarbeidet for deg! Vi har samlet et utvalg med filmer som familien kan elske. Kanskje dere da får satt i gang fredagsfilmen FØR popcornskåla er skrapa?

Lykke til!

altibox-X-rod-hovedlogo

En underholdende skatt i ditt Altibox-univers!

Altibox X er en inkludert strømmetjeneste for alle som har et tv-abonnement fra Altibox.

Finn familiens fredagsfilm i Altibox X

Familiefilm

Kule kidz gråter ikke

Anmelderne har unisont hyllet denne sterke og vakre fortellingen om fotballjenta Anja, som får kreft. Tårene drypper, men latteren er ikke langt unna, når historien utspiller seg på skjermen, og tema som mot, vennskap, kjærlighet og felleskap er i fokus. Et mesterverk av en film som setter følelser i sving.

IMDb 7.2

Aldersgrense: Ingen, men passer best fra 10 år.

Animasjon

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Nostalgi for voksne, underholdning for barn: Knutsen og Ludvigsens absurde univers, her i tegnefilmform. Basert på et knippe fargerike låter, ispedd en solid dose humor og herlige karakterer, blir dette en fest av en film for både små og store.

IMDb 5.8

Aldersgrense: Ingen.

Familiefilm

Trigger

I denne actionspekkede familiefilmen må Alise ta spranget ut av sin egen frykt, for å redde den dødsdømte hingsten Trigger. Det er jo hun som kan alt om hester, hun som kan ri og hun som kan få hestene til å hoppe høyest... Problemet er bare at Alise har løyet. Om alt. Hun er livredd for hester.

IMDb 5.1/10

Aldersgrense: 7 år

Familiefilm

Birk & Magna 

En av årets store barne- og familiefilmer følger Magna, som ønsker svar på hva som egentlig skjedde med faren hennes, da han forsvant sporløst for mange år siden. Thriller for de yngste med Helge Jordal på rollelista. Ta med familien på den mystiske reisen. 

IMDb 8.3

Aldersgrense: 6 år, men passer best fra 10 år.

Familiefilm

Jørgen + Anne = Sant

Vigdis Hjorts barnebok kommer til liv på lerretet i denne sjarmøretappen av en film som handler om barns gryende følelsesliv. Anne (10) forelsker seg i naboen Jørgen. Men hun er ikke den eneste som er interessert i han... En film full av energi, intriger, sårbarhet og varme, som det er lett å forelske seg i!

IMDb 6.8

Aldersgrense: 6 år.

Animasjon

Richard Storken

Spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror selvfølgelig at han er stork selv. Men når storkegjengen skal trekke sør på høsten, overlates Richard til seg selv. Han nekter å godta sannheten om at reisen blir for tøff for han, så sammen med uglen Olga tar han fatt på et begivenhetsrikt eventyr, i en film som er full av følelser, varme og humor.

IMDb 5.8

Aldersgrense: Ingen.

Familiefilm

Detektivbyrå nr. 2 Operasjon Mumie

Briljant barnekrim fra bokfavorittene Tiril og Oliver (og hunden Åtto), som sammen utgjør Detektivbyrå nr. 2. De to vennene løser krimgåter i nabolaget, denne gang på det lokale museet hvor det ryktes at en 3.000 år gammel forbannelse skaper krøll for kuratorer og vakter, og det fryktes at verdifulle gjenstander står i fare for å bli stjålet. Lettbeint og kjapp underholdning!

IMDb 5.7

Aldersgrense: 6 år.

2023web-stortbilde-kule
Familiefilm

Kule kidz gråter ikke

Anmelderne har unisont hyllet denne sterke og vakre fortellingen om fotballjenta Anja, som får kreft. Tårene drypper, men latteren er ikke langt unna, når historien utspiller seg på skjermen, og tema som mot, vennskap, kjærlighet og felleskap er i fokus. Et mesterverk av en film som setter følelser i sving.

IMDb 7.2

Aldersgrense: Ingen, men passer best fra 10 år.

2023web-stortbilde-knutsen
Animasjon

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Nostalgi for voksne, underholdning for barn: Knutsen og Ludvigsens absurde univers, her i tegnefilmform. Basert på et knippe fargerike låter, ispedd en solid dose humor og herlige karakterer, blir dette en fest av en film for både små og store.

IMDb 5.8

Aldersgrense: Ingen.

2023web-stortbilde-trigger
Familiefilm

Trigger

I denne actionspekkede familiefilmen må Alise ta spranget ut av sin egen frykt, for å redde den dødsdømte hingsten Trigger. Det er jo hun som kan alt om hester, hun som kan ri og hun som kan få hestene til å hoppe høyest... Problemet er bare at Alise har løyet. Om alt. Hun er livredd for hester.

IMDb 5.1/10

Aldersgrense: 7 år

2023web-stortbilde-birk
Familiefilm

Birk & Magna 

En av årets store barne- og familiefilmer følger Magna, som ønsker svar på hva som egentlig skjedde med faren hennes, da han forsvant sporløst for mange år siden. Thriller for de yngste med Helge Jordal på rollelista. Ta med familien på den mystiske reisen. 

IMDb 8.3

Aldersgrense: 6 år, men passer best fra 10 år.

2023web-stortbilde-anne
Familiefilm

Jørgen + Anne = Sant

Vigdis Hjorts barnebok kommer til liv på lerretet i denne sjarmøretappen av en film som handler om barns gryende følelsesliv. Anne (10) forelsker seg i naboen Jørgen. Men hun er ikke den eneste som er interessert i han... En film full av energi, intriger, sårbarhet og varme, som det er lett å forelske seg i!

IMDb 6.8

Aldersgrense: 6 år.

2023web-stortbilde-richard
Animasjon

Richard Storken

Spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror selvfølgelig at han er stork selv. Men når storkegjengen skal trekke sør på høsten, overlates Richard til seg selv. Han nekter å godta sannheten om at reisen blir for tøff for han, så sammen med uglen Olga tar han fatt på et begivenhetsrikt eventyr, i en film som er full av følelser, varme og humor.

IMDb 5.8

Aldersgrense: Ingen.

2023web-stortbilde-mumie
Familiefilm

Detektivbyrå nr. 2 Operasjon Mumie

Briljant barnekrim fra bokfavorittene Tiril og Oliver (og hunden Åtto), som sammen utgjør Detektivbyrå nr. 2. De to vennene løser krimgåter i nabolaget, denne gang på det lokale museet hvor det ryktes at en 3.000 år gammel forbannelse skaper krøll for kuratorer og vakter, og det fryktes at verdifulle gjenstander står i fare for å bli stjålet. Lettbeint og kjapp underholdning!

IMDb 5.7

Aldersgrense: 6 år.

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.
Appen - Godt Norsk-ny
app-mobil

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.