Hopp til hovedinnholdet

'Den siste filmen' - et mesterverk! Se den i Altibox X

Radarparet Wam og Vennerød var elsket og hatet som filmskapere på det glade 70- og 80-tall. ‘Den siste filmen’ setter et endelig punktum for et fyrverkeri av en karriere. Og kritikerne – som tidvis var duoens største fiende (de både boikottet og truet pressen) – gir en unison hyllest til deres siste farvel.

9. november 2023

Wam & Vennerød. Er du en såkalt millenial eller Gen Z så ringer det ingen bjeller når navnene nevnes, men på 70- og 80-tallet var filmskaper-duoen en stor snakkis i kultur-Norge. De produserte filmer på løpende bånd, og la ikke bånd på seg selv i krigen mot presse og kritikere hvis kritikken ble personlig.

Er du nysgjerrig på norsk filmhistorie eller ønsker du en liten tur langs ‘memory lane’, kan både vi og et samlet kritikerkorps varmt anbefale ‘Den siste filmen’!

Under får du traileren, en introduksjon til filmen og en smakebit av anmeldelsene. Filmen ser du kostnadsfritt i strømmetjenesten Altibox X, hvor vi også har lagt inn et utvalg av deres klassiske filmer.

terningkast-6

«Er det en film man skal se i 2023 så er det denne. Hællemåne, for en film!»

Filmmagasinet

terningkast-5

«Rørende, engasjerende og veldig god.»

P3 Filmpolitiet

terningkast-6

«En vemodig fest. Men en fest like fullt.»

VG

«Sprakende livsgnist er den røde tråden i fortellingen om filmskaperen Petter Vennerød».

DN Magasinet

Om filmen

Svend Wam og Petter Wennerød pushet grenser på lerretet. Med sylskarp samfunnskritikk og nyskapende mangfold ble de pioneerer i Norsk filmhistorie. I ‘Den siste filmen’ følger vi Wennerød. Han har fått Parkinson, og det er bare et spørsmål om tid før tanker og ord forsvinner. Sammen med kona Karianne deler han åpent mens sykdommen skrider frem, samtidig som han ser tilbake på den fargerike karrieren som preget hele livet hans. Historien fortelles med ærlige intervjuer, unikt arkivmateriale og personlige opptak. En sterk og rørende fortelling om en sykdom som ikke kan helbredes og en karriere som aldri vil glemmes. Et mesterverk!

Visste du?

Hvis du har vår tv-dekoder Modell A, har du en fjernkontroll som nederst til venstre har en liten a-knapp. Trykker du på den, kommer du rett inn i vår inkluderte strømmetjeneste og skattekiste Altibox X, hvor du kan se eksklusivt innhold som du kun finner hos oss, i tillegg til herlige norske og nordiske serier, filmer og dokumentarer.

fjernkontroll
app

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.
app

Visste du?

Hvis du har vår tv-dekoder Modell A, har du en fjernkontroll som nederst til venstre har en liten a-knapp. Trykker du på den, kommer du rett inn i vår inkluderte strømmetjeneste og skattekiste Altibox X, hvor du kan se eksklusivt innhold som du kun finner hos oss, i tillegg til herlige norske og nordiske serier, filmer og dokumentarer.
app-mobil

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.