Hopp til hovedinnholdet

Bli med håndballjentene mot VM-gull - Her er sendeskjemaet

Håndballjentene holder stø kurs mot VM-gull! Her er sendeskjemaet, samt herlig mimring tilbake til fantastiske opplevelser håndballjentene har gitt oss.

23. november 2023

Selvfølgelig går vi for gull i en av de store juletradisjonene! Skal du se VM?

Onsdag 29. november er det klart for Norges åpningskamp. Årets mesterskap er delt mellom Norge, Sverige og Danmark, men heldigvis for norske supportere spilles de fleste av Norges kamper på hjemmebane.

I VM for to år siden ble Frankrike feid av banen i finalen, mens de vant en dramatiske finale mot Danmark i EM i fjor. Vi er litt usikre på om vi foretrekker det første eller siste, men uansett krysser vi fingrene for nye norske gullmedaljer når finalen spilles i danske Herning 17. desember.

Slik blir Norges vei til finalen

Norge skal spille i gruppe C, og samtlige av superjentenes innledende kamper spilles i Stavanger. Her blir det garantert full kok og kjempestemning!

Du som skal følge VM på tv, ser alle Norges kamper på TV3. Øvrige kamper sendes på samme kanal, V sport 1 og 2 eller Viaplays strømmetjeneste.

Dato Tid Kamp
Onsdag 29. november 20:30 Norge - Grønland
Fredag 1. desember 20:30 Østerrike - Norge
Søndag 3. desember 20:30 Norge - Sør-Korea

Vi er såpass frimodige at vi satser på at Norge vinner sin gruppe. Turen går da videre til Trondheim og gigantiske Trondheim Spektrum med sine 9.000 tilskuere.

Med seier i det innledende gruppespillet blir dette Norges kamptidspunkter i mellomspillet.

Dato Dato Kamp
Onsdag 6. desember 20:30 Norge - Nr 3 i gruppe D
Fredag 8. desember 20:30 Norge - Nr 2 i gruppe D
Søndag 10. desember 20:30 Norge - Nr 1 i gruppe D

Dersom Norge går videre til kvartfinalen spilles denne i Trondheim Spektrum tirsdag 12. desember.

Veien til finalen kan bli tøffere enn noensinne, og skulle de avansere fra kvartfinalen spilles semifinaler og finale i danske Herning fredag 15.- og søndag 17. desember.

Hele kampoppsettet finner du på det internasjonale håndballforbundets nettside her.

Blir du aldri lei av superjentene våre?

Ingen land har hanket flere gullmedaljer enn de norske jentene gjennom historien. Både NRK og TV 2 har herlige dokumentarer liggende ute i strømmetjenestene NRK TV og TV 2 Play. Under gir vi deg våre tre favorittdokumentarer om håndballjentene

Heia, Norge!

Håndballjentene - Best i verden

Dette er historien om våre håndballjenter, som i mer enn 35 år har gledet og sjarmert den norske nasjon i mesterskap etter mesterskap. Uansett resultater har popularitet vært enorm.

VM-koden knakk jentene tidlig på 90-tallet, men OL-gullet måtte de vente på helt til 2008. Her får du noen av de aller største øyeblikkene i NRKs 'Best i verden'-serie.

Fortsatt ikke mett på store øyeblikk med håndballjentene?

Hos TV 2 finner du flere godbiter om du er glad i håndballjentene. Vi har plukket frem 'Tidenes håndballkamp' fra 1999, samt dokumentarserien 'Håndballeventyret' til deg.

 

Norge - Frankrike - 'Tidenes kamp'

Året er 1999 og det er VM-finale på hjemmebane. Kong Harald er på plass og Marit Breiviks jenter skal hente hjem sitt aller første VM-gull. Finalen mot Frankrike blir i etterkant beskrevet som tidenes håndballkamp. Oppgjøret som fikk hele Norge til å holde pusten.

Hendelsen som var det mest sette programmet på TV 2 i mange, mange år. Finalen som aldri vil bli glemt.

'Håndballeventyret'

TV 2 fulgte det norske kvinnelandslaget i håndball gjennom et helt år i forkant av OL i 2016 i serien 'Håndballeventyret'.

Bredden i norsk kvinnehåndball var enorm og et stort antall håndballstjerner var kandidater til laget, men bare 14 skulle utgjøre OL-troppen.

Hvem fikk være med til Rio for å slåss om OL-gull for Norge?

Relaterte saker:

Møt personer med brennende hjerter på Altibox X

Kjenner du at du har en sak du brenner ekstra sterkt for, og virkelig har lyst til å ta tak i? Da er du i samme båt som personene du kan følge i ‘Brennende hjerter’. Dette er en av månedens største nyheter på Altibox X.

Les hele saken ›

God Netflix-nyhet til alle og nye seriefavoritter

Nå blir det enda lettere å ta inn Netflix i det valgfrie tv-innholdet ditt hos Altibox! Så kan du strømme den nye norsk-svenske serien ‘Midtsommernatt’ nå, og så velge inn en annen strømmetjeneste rett etterpå. Les mer om den – og tre andre aktuelle Netflix-serier her, og lær hvordan du kan abonnere på Netflix med Altibox-poengene dine.

Les hele saken ›

Premierer i april: Oppussing, eventyr, eksperimenter og drama

Norsk underholdning i vårlufta! Friluftseventyr, konkurranser, psykedeliske stoffer og stjernespekkede drama fyller skjermen i april.

Les hele saken ›

Er fiber fremtiden … eller må man ha 5G?

Hva stemmer egentlig? For hva er egentlig forskjellen på fiber og 5G-nett? Og er det ene mer fremtidsrettet enn det andre?

Les hele saken ›

Hva foreldre bør vite om KI

Kunstig intelligens er i ferd med å bli en del av hverdagen til barna, både på fritida og i skolen. Hva bør vi som foreldre være obs på?

Les hele saken ›

Ny wifi-tjeneste: Altibox Wifi Overalt

Selv om du får lynraskt og stabilt nett med bredbånd fra oss, kan vegger, store avstander og andre faktorer svekke og forstyrre wifi-signalet. Resultatet er tregere nett akkurat der du trenger det. Derfor har vi lansert en ny wifi-tjeneste, som vi kaller Altibox Wifi Overalt.

Les hele saken ›