Hopp til hovedinnholdet

Bli med håndballjentene mot VM-gull - Her er sendeskjemaet

Håndballjentene holder stø kurs mot VM-gull! Her er sendeskjemaet, samt herlig mimring tilbake til fantastiske opplevelser håndballjentene har gitt oss.

23. november 2023

Selvfølgelig går vi for gull i en av de store juletradisjonene! Skal du se VM?

Onsdag 29. november er det klart for Norges åpningskamp. Årets mesterskap er delt mellom Norge, Sverige og Danmark, men heldigvis for norske supportere spilles de fleste av Norges kamper på hjemmebane.

I VM for to år siden ble Frankrike feid av banen i finalen, mens de vant en dramatiske finale mot Danmark i EM i fjor. Vi er litt usikre på om vi foretrekker det første eller siste, men uansett krysser vi fingrene for nye norske gullmedaljer når finalen spilles i danske Herning 17. desember.

Slik blir Norges vei til finalen

Norge skal spille i gruppe C, og samtlige av superjentenes innledende kamper spilles i Stavanger. Her blir det garantert full kok og kjempestemning!

Du som skal følge VM på tv, ser alle Norges kamper på TV3. Øvrige kamper sendes på samme kanal, V sport 1 og 2 eller Viaplays strømmetjeneste.

Dato Tid Kamp
Onsdag 29. november 20:30 Norge - Grønland
Fredag 1. desember 20:30 Østerrike - Norge
Søndag 3. desember 20:30 Norge - Sør-Korea

Vi er såpass frimodige at vi satser på at Norge vinner sin gruppe. Turen går da videre til Trondheim og gigantiske Trondheim Spektrum med sine 9.000 tilskuere.

Med seier i det innledende gruppespillet blir dette Norges kamptidspunkter i mellomspillet.

Dato Dato Kamp
Onsdag 6. desember 20:30 Norge - Nr 3 i gruppe D
Fredag 8. desember 20:30 Norge - Nr 2 i gruppe D
Søndag 10. desember 20:30 Norge - Nr 1 i gruppe D

Dersom Norge går videre til kvartfinalen spilles denne i Trondheim Spektrum tirsdag 12. desember.

Veien til finalen kan bli tøffere enn noensinne, og skulle de avansere fra kvartfinalen spilles semifinaler og finale i danske Herning fredag 15.- og søndag 17. desember.

Hele kampoppsettet finner du på det internasjonale håndballforbundets nettside her.

Blir du aldri lei av superjentene våre?

Ingen land har hanket flere gullmedaljer enn de norske jentene gjennom historien. Både NRK og TV 2 har herlige dokumentarer liggende ute i strømmetjenestene NRK TV og TV 2 Play. Under gir vi deg våre tre favorittdokumentarer om håndballjentene

Heia, Norge!

Håndballjentene - Best i verden

Dette er historien om våre håndballjenter, som i mer enn 35 år har gledet og sjarmert den norske nasjon i mesterskap etter mesterskap. Uansett resultater har popularitet vært enorm.

VM-koden knakk jentene tidlig på 90-tallet, men OL-gullet måtte de vente på helt til 2008. Her får du noen av de aller største øyeblikkene i NRKs 'Best i verden'-serie.

Fortsatt ikke mett på store øyeblikk med håndballjentene?

Hos TV 2 finner du flere godbiter om du er glad i håndballjentene. Vi har plukket frem 'Tidenes håndballkamp' fra 1999, samt dokumentarserien 'Håndballeventyret' til deg.

 

Norge - Frankrike - 'Tidenes kamp'

Året er 1999 og det er VM-finale på hjemmebane. Kong Harald er på plass og Marit Breiviks jenter skal hente hjem sitt aller første VM-gull. Finalen mot Frankrike blir i etterkant beskrevet som tidenes håndballkamp. Oppgjøret som fikk hele Norge til å holde pusten.

Hendelsen som var det mest sette programmet på TV 2 i mange, mange år. Finalen som aldri vil bli glemt.

'Håndballeventyret'

TV 2 fulgte det norske kvinnelandslaget i håndball gjennom et helt år i forkant av OL i 2016 i serien 'Håndballeventyret'.

Bredden i norsk kvinnehåndball var enorm og et stort antall håndballstjerner var kandidater til laget, men bare 14 skulle utgjøre OL-troppen.

Hvem fikk være med til Rio for å slåss om OL-gull for Norge?

Relaterte saker:

Mye nytt og spennende på tv nå 

Vi håper du har litt ledig plass i underholdningskalenderen din, for nå er det premiere på mange superinteressante nye serier, og det kommer ferske sesonger av tidligere favoritter. Få full oversikt her!  

Les hele saken ›

Altibox forsterker samarbeidet med E-sport Alliansen

Altibox viderefører og forsterker samarbeidet med E-sport Alliansen, også kjent som Bredde E-sport Alliansen – en nasjonal samling av e-sportklubber på breddenivå.

Les hele saken ›

Sommeridrettene er tilbake – Velg ditt favorittinnhold her!

Golf, tennis, motorsport og fotball. Selv om vi elsker vintersport er det deilig med litt sommeridretter også. Her har du noe av det som skjer fremover.

Les hele saken ›

Få kinofølelsen hjemme! Her er de ferskeste filmene 🚨

Blockbustere, mysterier, romantikk, fantasy og action – ja, filmkiosken byr på noe til enhver smak, enten du inviterer til date i kveld, samler familien foran skjermen eller nyter alenetid.

Les hele saken ›

Tre nye serier i strømmetjenesten Altibox X! 🆕

Nyåret har ikke nødvendigvis imponert oss på værfronten. Men frosne tær og vindskjev lugg er godt grunnlag for pledd, peis og en kveld foran skjermen. Her er tre nyheter som kan strømmes nå på Altibox X.

Les hele saken ›

På nett med alle som gamer

Enten du gamer på Xbox, pc, nettbrett eller mobil, vil du og din familie ha glede av spillbiblioteket Xbox Game Pass Ultimate. Og nå har vi et godt tilbud – både med og uten Xbox-konsoll inkludert!

Les hele saken ›