Hopp til hovedinnholdet

Sjekk NRKs 'Best i verden'-serie

Våre vinterhelter er favoritter i de fleste grener også denne sesongen. I NRKs 'Best i verden' kan det se ut som om vi har vunnet alt, alltid. Sjekk noen av godbitene her.

23. november 2023

Er du blant de som synes at alt var bedre før?

Dagens utøvere skal levere på høyt nivå for å toppe de magiske øyeblikkene NRK har servert deg i sin 'Best i verden'-serie. Under har vi plukket ut våre vinterfavoritter.

Sett av litt kvalitetstid og spol tiden noen år tilbake, før årets sesong med vintersport starter. Vi garanterer gåsehudfaktor på høyt nivå.

Vil du se alle episodene klikker du her for å gå direkte til 'Best i verden'-serien.

PS! Det ligger langt mer enn bare vinteridrett i serien. Her får du blant annet Drillos i VM i 1994, håndballjentene, friidrett og rallycross.

Skiskyting - en suksesshistorie

Fra magre år på 1960-, 70- og 80-tallet hvor vi ble utklasset av østtyskere og sovjeter, til magiske dueller med franskmenn og tyskere etter Ole Einar Bjørndalens og Liv Grethe Skjelbreids inntreden på 90-tallet.

Her er det fire fulle hus for underholdningsverdien.

Petter Northug - og dagene som endret langrennssporten

Mye har vært sagt om Petter Northug (og han har sagt enda mer om andre, spesielt om svenskene), men at han var med på å forandre langrenssporten for alltid, er det ikke tvil om.

Her får du hverken VM- eller OL-gull, men underholdningsverdien er i verdensklasse.

Alpinteventyret

Det er forståelig at vi er best på bortoverski, men at vi har tidenes mest dekorerte olympiske alpinist tar vi av oss hjelmen for. Kjetil André Aamodt har plukket flere OL-gull enn alle utøverne fra stupbratte alpenasjoner.

Heldigvis får du ikke bilder fra OL-gullet som glapp med fire hundredeler for Aamodt på hjemmebane i 1994...😪

Stafetten på Lillehammer

Alt kan selvfølgelig ikke gå vår vei. Men behøvde det å gå galt akkurat 22. februar i 1994...?

Over hundre tusen tilskuere hadde samlet seg på Birkebeineren skistadion, barn i store deler av Norge hadde fått en uke ekstra vinterferie og detaljhandelen slet med omsetningen på dagtid.

Kunne vi ikke sluppet denne sleipe italieneren, Silvio Fauner, som lusket etter Bjørn Dæhlie i 9,9 kilometer?

Og når vi først er inne på 'lusking' - Hva med den legendariske reven som dukket opp i tv-ruta under OL? Slik tv-produksjon var neppe helt etter boka, eller hva sier våre venner i NRK?

Nasjonalromantikk går uansett ikke av moten, og mer romantisk enn dette blir det neppe.