Hopp til hovedinnholdet

Spennende krimnyhet - KUN i Altibox X!

Nå kan du se ‘Jentene fra Englandsbåten’, en krimserie basert på bestselgeren av den danske suksessforfatteren Lone Theils, eksklusivt i vår strømmetjeneste som er inkludert hos alle med Altibox TV.

29. november 2023

Handlingen: Den kjente journalisten Nora Sand får en merkelig henvendelse om en gammel sak som politiet henla for mange år siden. To jenter forsvant fra ferjen mellom Danmark og England på midten av 1980-tallet. Ingen fant noe spor av dem – inntil en konvolutt med fotografier av dem legges i Noras postkasse. Det tar ikke lang tid før hun forstår at politiet forsøker å dysse ned en skandale, og at det ikke er tilfeldig at nettopp hun fikk tipset.

Dette er klassisk krim på sitt aller beste. Serien er allerede solgt til flere land, men aller først skal den vises eksklusivt for Altibox TV-kunder i vår inkluderte strømmetjeneste Altibox X.

Finn din skatt i Altibox X

Altibox X er en inkludert strømmetjeneste for alle som har tv-abonnement fra Altibox.

Drama fra virkeligheten

‘Jentene fra englandsbåten’ er produsert av det norske selskapet Shuuto, og er en del av en skandinavisk krimsatsing i Scandicrimelab. Serieskapere er Kristine Berg og Arne Berggren, som er blant landets mest erfarne tv-skapere, med serier som er solgt over hele verden.

Serien har latt seg inspirere av virkelig saker.

- Lone Theils’ bok, som noen kanskje kjenner under navnet ‘Fatal Crossing’, er utgangspunktet for serien. Den romanen var inspirert av et bilde som dukket opp hos en seriemorder i USA: Et gammelt fotografi av to jenter et sted i Danmark. Ingen visste hvem jentene var, og de ble etterlyst i danske aviser, men saken ble aldri oppklart, forteller forfatter og serieskaper Kristine Berg.

- Og under innspillingen opplevde vi at det hele kom skremmende tett på, sier hun:

- En ung jente forsvant mens vi holdt på med opptak i Danmark. Politiet tok saken veldig alvorlig, og hun ble funnet i live. Men den saken gjorde at de oppdaget en sammenheng til en eldre sak, og en opprulling er i gang. Det kan se ut som om mannen som kidnappet jenta står bak flere alvorlige saker.

Arne Berggren og Kristine Berg
Arne Berggren og Kristine Berg

Tunnelsyn og blindgater

‘Jentene fra Englandsbåten’ er på mange måter en historie om hvordan våre fordommer gjør at vi tolker ting feil og går glipp av viktig informasjon. De klassiske krimhistoriene handler ofte om en journalist, en privatdetektiv eller en annen outsider som evner å se en sak på en annen måte.

- Hovedpersonen Nora Sand er en journalist som ettergår politiets etterforskning, men selv snart befinner seg i en labyrint av blindgater. Nora tror hun er objektiv, men oppdager at hennes egne fordommer er en livsfarlig hindring for å oppklare saken, og at hun selv kan bli neste offer. Det er en intens og dramatisk fortelling som utvikler seg gjennom alle episodene, sier Arne Berggren.

web-x-3
web-x-1
web-x-2
web-x-4
web-x-5
web-x-6

Fra «verdens beste tv-dramanasjon»

Selve innspillingen av serien fant sted i Danmark, på kysten av Nord-Sjælland, i byene Hornbæk og Gilleleje, som mange nordmenn nok kjenner fra ferieturer.

- Danmark er kanskje verdens beste tv-dramanasjon, og det har vært interessant å spille inn serien med et team bestående av dansker og nordmenn. Vi har fått gode tilbakemeldinger på at vi treffer noe genuint, avslutter serieskaperne.