Hopp til hovedinnholdet

Jul på småbruket: 'Drømmen om et småbruk' sesong to kan strømmes nå

Ida og Sverre stupte i det. Tok med seg rubbel og bit og sine tre barn, fra hverdagen i Bergen, til et falleferdig småbruk på Stord. Se en helt ny sesong av ‘Drømmen om et småbruk’ eksklusivt i strømmetjenesten Altibox X. 26.12 ser du en hyggelig julespesial!

7. desember 2023

Det går mot jul på Lundemannsverk. I år skal de endelig få feiret en fin familiejul sammen. Men gårdslivet har vist seg å være krevende og Ida trenger å øke inntekten på gården.

Familien drar på tur for å sanke inn materiale til å lage julekranser, henter juletre i egen skog, baker pepperkaker og pynter treet til jul. Det blir koselige juleforberedelser på landet.

Julespesialen kan sees i strømmetjenesten Altibox X fra 26.12.

Har du ikke fått med deg seersuksessen? Les videre!

Snudde livet opp-ned for småbruksdrømmen 

Ekteparet Ida og Sverre levde et vanlig liv i Bergen, med sine tre barn. Så, i 2020 kuppet de en forfallen gård, pakket ned livet, og tok sjansen på drømmen.  

I forbindelse med en tvangsauksjon på 20 minutter fant og kjøpte de en gård. Med det forandret de livene sine, forteller produsent Trude Refsahl.

For sjansen familien grep resulterte i en dokumentarserie. I første sesong fulgte vi familien i prosessen fra kjøpet av gården, gjennom utforskning av huset og marken, klargjøringen av åkeren, byggingen av nytt hus og kjøp av hest. Nå har familien endelig flyttet inn i det nye huset, men klarer de å leve av gården? 

Hva må til for å tjene 600.000?

Ja - det vil familien finne utav denne sesongen. Mamma Ida har nemlig en ambisjon om å dekke lønna si fra gårsdriften, og vi får følge med i den kreative prosessen for å nå målet.

Vi gleder oss over ny sesong med premiere 7. desember!

Sjekk traileren her: