Hopp til hovedinnholdet

De mest populære filmene fra 2023 🤩

Trenger du inspirasjon til neste filmkveld? Ta en kikk på topplistene over fjorårets mest kjøpte og leide filmer i filmkiosken vår. Her finnes både familiefilmer, blockbustere og historiske fortellinger.

23. januar 2024

Filmåret 2023 er omme - og som vanlig har filmkiosken vår blitt fylt opp hver eneste uke med blockbustere og andre filmfavoritter. Hver måned spanderer vi en gratis leiefilm på Altibox-brukerne, og flere av disse titlene ble populære nok til å havne på topplista for leiefilm.

På kjøpefilm-toppen troner en etterlengta oppfølger, og fortsetter med en god miks av barnefilmer, filmer basert på historiske hendelser og seerfavoritter med Hollywood-veteraner på rollelista.

Årets mest kjøpte filmer: To nordmenn på pallen!

13 år etter at Avatar ble sluppet, ble oppfølgeren presentert i 2023 - til en unison hyllest fra kritikerne. Spillefilmen kostet svimlende 350-400 millioner dollar å lage, men er til gjengjeld tidenes mest innbringende kinofilm. Det ble også den mest kjøpte filmen i vår filmkiosk.

Videre på pallen følger 'Kampen om Narvik', basert på andre verdenskrig og hendelsene som utspilte seg i nord. Denne vant flere priser under fjorårets Amanda-utdeling, blant annet den gjeve publikumsprisen. Fun fact: Filminnspillingen startet i mars 2020 - samme måned som covid-19-uroen slo ut for fullt her til lands. Etter to uker med innspilling ble det dermed bom stopp, og ikke gjenopptatt før våren 2021. Det føles SÅ lenge siden nå!

Tredje pallplassering går til nok en norsk film: Nemlig barnefavoritten 'Folk og Røvere i Kardemommeby'! Kritikere kalte filmen en fest og det ble trillet femmer på terningen i både det ene og andre mediet. Her kan du lese vår samarbeidspartner Barnevaktens anmeldelse.

Resten av lista finner du lenger nede i saken. Håper du finner en favoritt til neste filmkveld!

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.
app-mobil

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.