Hopp til hovedinnholdet

Nå nye topper på NatGeo

Alex Honnold, som verden ble kjent med gjennom hans krevende klatretur i ‘Free Solo’, er nå tilbake med et nytt, ekstremt eventyr – som selvsagt er enda større og enda galere. Bli med på hans ‘Arctic Ascent’ på National Geographic onsdag 7. februar.

5. februar 2024

Friluft, fare, frihet.

Fingre, føtter, fast grep.

Få med deg dette fantastiske klatreeventyret!

Først i verden opp Ingmikortilaq

Eksklusivt på tv-kanalen National Geographic kan du se alle de tre timeslange episodene av det helt nye programmet ‘Arctic Ascent with Alex Honnold’ onsdag kveld fra klokken 20:00. Det blir en uforglemmelig opplevelse å bli med når et proft team skal få en av verdens beste soloklatrere opp en av de høyeste ubestegne klippeveggene på kloden, 1145 meter høye Ingmikortilaq på Grønland.

Hva er så spesielt med dette? En mann klatrer opp en fjellside.
Kort fortalt: Det handler om mye mer enn det, noe som alle som så 'Free Solo' vet. Her får vi et ekte innblikk i menneskelig psyke, vår utforskingstrang, ønsket om å utfordre seg selv, se på uante muligheter, gjøre det ingen har gjort, klare det umulige. Å overvinne dødsangst. Å finne livsglede. Dette er ganske enkelt menneskets natur: Vi skal opp og fram. Alex Honnold eksemplifiserer dette.

Enten du er interessert i å se en mann oppfylle en livslang drøm, nysgjerrig på det vitenskapelige aspektet, vil se de fantastiske naturbildene som selvsagt følger med et program som dette, eller vil kjenne på redselen av en så farlig affære – dette programmet er verdt å få med seg.

Klatrekveld

Og hvorfor ikke gjøre dette til en hel Honnold-kveld:

Når ‘Arctic Ascent’ er over, kan du nemlig klokken 23:00 se ‘Free Solo’ fra 2018 på NatGeo, om da den litt gale klatreren besteg El Capitan i Yosemite uten tau eller sikkerhetsutstyr, noe som til da var den største fjellveggen han, eller noen andre, har besteget uten annet klatreutstyr enn hender, føtter og en ekstrem viljestyrke.