Hopp til hovedinnholdet

Få kinofølelsen hjemme! Her er de ferskeste filmene 🚨

Blockbustere, mysterier, romantikk, fantasy og action – ja, filmkiosken byr på noe til enhver smak, enten du inviterer til date i kveld, samler familien foran skjermen eller nyter alenetid.

14. februar 2024

Hver uke fylles filmkiosken vår opp med rykende ferske titler - ofte ganske direkte fra kinolerretet. 

Den siste tidens påfyll i filmkiosken byr i kjent stil på innhold for enhver smak og kan passe både den superforelska, den som absolutt ikke føler på sommerfuglene, om du er i småbarnsfasen, har pre-teens, er fantasy-fantast, krim-konsument, action-alteter og eventyr-elsker.

Vi har sett nærmere på anmeldelser og gir deg en liten introduksjon til et knippe av nyårets nyheter.

Her er siste nytt i filmkiosken

Aquaman and the Lost Kingdom

'Morsommere og mer underholdende enn jeg hadde trodd på forhånd,' skrev P3s Filmpoliti om denne filmen.

'En overrraskende forbedring fra forgjengeren,' syntes Barnevakten.

Superheltfilmen som traff kinolerretet på tampen av fjoråret er oppfølgeren til den mest innbringende DC-filmen noensinne. Fortsatt drives Black Manta av ønsket å hevne sin fars død, og det blir gjensyn med alle de kjente ansiktene fra første film.

Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

'Brutalt engasjerende,' sier P3s Filmpoliti til denne.

'En svært god tragedie,' mener Barnevakten.

'Imponerer,' syns 730.no

Femmere og treere trilles om en annen fra kritikerne om Hunger Games forhistorie, som denne gang filmatiseres uten Jennifer Lawrence på rollelista. Her får vi bakgrunnshistorien til Snow og familiens kamp for å gjenvinne den tapte æren deres i etterkrigstidens Capitol, 64 år før Katniss Everdeen meldte seg frivillig som tribute.

Past Lives

'En moden, klok og suveren debut,' syns VG.

'Et lavmælt mesterstykke,' mente Aftenposten.

'Denne filmen er en perle!' sa P3s Filmpoliti.

Ja, her er kritikerne skjønt enige og triller topptall på terningen. Bestevennene Nora og Hae Sung ble splittet da førstnevntes familie emigrerte til USA. 20 år senere gjenforenes de i New York og konfronterer spørsmål om skjebnen, kjærligheten og alle valgene som selv blir livet.

Wonka

'Knallgod humor, ektefølt sentimentalitet, nostalgi og gode sanger og musikk,' oppsummerer Filmmagasinet.

'Underholdende og spennende musikalfilm,' sier Barnevakten.

'Det er ingenting som er mørkt med den nye Willy Wonka,' syns VG.

Ja - kanskje det er denne sjarmørbomben som skal lyse opp i kveldsmørket? Norske kritikere er hvert fall skjønt enige: Dette er en fest av en film som passer hele familien. Vi blir kjent med selveste Wonka i sine ungdomsår, full av fantasi, ideer og visjoner og drømmer.

The Marsh King's Daughter

Helena Petterier lever et godt liv med mann og barn, men skjuler en tung hemmelighet. Moren ble kidnappet som tenåring, og Helena selv er datter av kidnapperen. De klarte å rømme, han ble fengslet, men når han slippes fri blir hun tvunget til å konfrontere sin egen fortid.

Nelly Rapp - dødens speil

Nysgjerrig og uredd - detektiv Nelly Rapp (for mange sikkert kjent fra bøker og lydbøker) har et nytt oppdrag å løse. Nå er hun på leting etter et magisk speil som skal kunne brukes for å få kontakt med de døde. Sammen med hunden Nelly og kompisen Valle drar hun til Svartskogen på leting - men turen blir farefull og interessant blant både varulver og andre rare vesen.

Trolls trommer sammen

'Fengende musikk og et tema om familiesamhold,' sier Barnevakten.

Snart ti år er gått siden vårt første møte med 'Trolls' i 2016, og nå er de fargerike figurene tilbake i nok et musikalsk eventyr. Etter at brødrebandet BroZone ble oppløst har ikke Kvist sett søsknene siden han var liten. Når en av brødrene kidnappes, legger Kvist og Poppy ut på en reise for å gjenforene bandet, og redde Falk.

272638_NO_700x1050_1661172

Aquaman and the Lost Kingdom

'Morsommere og mer underholdende enn jeg hadde trodd på forhånd,' skrev P3s Filmpoliti om denne filmen.

'En overrraskende forbedring fra forgjengeren,' syntes Barnevakten.

Superheltfilmen som traff kinolerretet på tampen av fjoråret er oppfølgeren til den mest innbringende DC-filmen noensinne. Fortsatt drives Black Manta av ønsket å hevne sin fars død, og det blir gjensyn med alle de kjente ansiktene fra første film.

272377_NO_700x1050_1660930

Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

'Brutalt engasjerende,' sier P3s Filmpoliti til denne.

'En svært god tragedie,' mener Barnevakten.

'Imponerer,' syns 730.no

Femmere og treere trilles om en annen fra kritikerne om Hunger Games forhistorie, som denne gang filmatiseres uten Jennifer Lawrence på rollelista. Her får vi bakgrunnshistorien til Snow og familiens kamp for å gjenvinne den tapte æren deres i etterkrigstidens Capitol, 64 år før Katniss Everdeen meldte seg frivillig som tribute.

271874_NO_700x1050_1661252 (1)

Past Lives

'En moden, klok og suveren debut,' syns VG.

'Et lavmælt mesterstykke,' mente Aftenposten.

'Denne filmen er en perle!' sa P3s Filmpoliti.

Ja, her er kritikerne skjønt enige og triller topptall på terningen. Bestevennene Nora og Hae Sung ble splittet da førstnevntes familie emigrerte til USA. 20 år senere gjenforenes de i New York og konfronterer spørsmål om skjebnen, kjærligheten og alle valgene som selv blir livet.

272551_NO_700x1050_1662086

Wonka

'Knallgod humor, ektefølt sentimentalitet, nostalgi og gode sanger og musikk,' oppsummerer Filmmagasinet.

'Underholdende og spennende musikalfilm,' sier Barnevakten.

'Det er ingenting som er mørkt med den nye Willy Wonka,' syns VG.

Ja - kanskje det er denne sjarmørbomben som skal lyse opp i kveldsmørket? Norske kritikere er hvert fall skjønt enige: Dette er en fest av en film som passer hele familien. Vi blir kjent med selveste Wonka i sine ungdomsår, full av fantasi, ideer og visjoner og drømmer.

MicrosoftTeams-image (7)

The Marsh King's Daughter

Helena Petterier lever et godt liv med mann og barn, men skjuler en tung hemmelighet. Moren ble kidnappet som tenåring, og Helena selv er datter av kidnapperen. De klarte å rømme, han ble fengslet, men når han slippes fri blir hun tvunget til å konfrontere sin egen fortid.

IMDb 5.8/10

MicrosoftTeams-image (6)

Nelly Rapp - dødens speil

Nysgjerrig og uredd - detektiv Nelly Rapp (for mange sikkert kjent fra bøker og lydbøker) har et nytt oppdrag å løse. Nå er hun på leting etter et magisk speil som skal kunne brukes for å få kontakt med de døde. Sammen med hunden Nelly og kompisen Valle drar hun til Svartskogen på leting - men turen blir farefull og interessant blant både varulver og andre rare vesen.

a4

Trolls trommer sammen

'Fengende musikk og et tema om familiesamhold,' sier Barnevakten.

Snart ti år er gått siden vårt første møte med 'Trolls' i 2016, og nå er de fargerike figurene tilbake i nok et musikalsk eventyr. Etter at brødrebandet BroZone ble oppløst har ikke Kvist sett søsknene siden han var liten. Når en av brødrene kidnappes, legger Kvist og Poppy ut på en reise for å gjenforene bandet, og redde Falk.