Hopp til hovedinnholdet

Vi spanderer 'Marlowe'

Mars er påskemåneden, og i den anledning spanderer vi en tradisjonsrik krimfortelling på alle med Altibox TV. Du kan leie ‘Marlowe’ i filmkiosken kostnadsfritt nå.

26. februar 2024

Hver måned spanderer vi en leiefilm på våre tv-kunder, og nå i mars ligger det klar en krimthriller med Liam Neeson i hovedrollen.

‘Marlowe’ har en rating på 5.3/10 på IMDb etter at i overkant av 10 000 personer har gitt sin tilbakemelding, men vi er store fans av at du selv skal få bestemme hva du syns. Så derfor benytter vi anledningen til å ta leiekostnaden av den, slik at du i hvert fall ikke trenger å tenke på penger hvis du vurderer å se den.

Stolte tradisjoner og interessant cast

For det er definitivt positive ting med denne filmen.

Ikke minst den lange og stolte historien – privatdetektiv Philip Marlowe har et legendarisk renommé, gjennom hans hovedrolle i å forme det som ble den moderne detektivromanen i Raymond Chandlers skriverier. Karakteren har også vært med i mange filmer de siste 80 årene, spilt av blant annet Humphrey Bogart, James Garner, Elliot Gould og Robert Mitchum.

Så har det vært en liten pause før tittelkarakteren i ‘Marlowe’ fra 2023 altså blir spilt av en svært likendes kar i Liam Neeson (visstnok i hans hundrede film) – støttet av et interessant cast som blant annet inneholder Jessica Lange, Diane Kruger, Alan Cumming, Danny Huston og Colm Meaney.

Det er også interessant å få et gjensyn med film noir-sjangeren. Regissør Neil Jordan viser at han mestrer det som omtales som «neo noir», og selv om han velger farger over svart-hvitt vil mange som liker god, gammel detektivfilm kose seg med denne versjonen.

Hva så med handlingen?

Kort fortalt: I 1939 i Los Angeles hyres den aldrende, langstrakte privatdetektiven Philip Marlowe av den rike arvingen Clare Cavendish for å finne hennes forsvunne elsker, Nico Peterson. Marlowe oppdager at Peterson angivelig skal ha dødd etter å ha falt om full og blitt påkjørt av en bil utenfor en eksklusiv klubb. Men detektiven er skeptisk til hvordan Petersons død skal ha blitt forårsaket og begynner å etterforske saken nøyere…

Interessert? Da kan du leie filmen kostnadsfritt her og nå:

PS: Ikke interessert? Vi har mye mer god krim tilgjengelig i filmkiosken her, og du kan bruke dine poeng til å velge inn strømmetjenester som FilmFavoritter, Nordisk Film+, HBO Max, TV 2 Play, Viaplay og Netflix, hvor du finner et lass av krimfilmer og krimserier.