Hopp til hovedinnholdet

Vi spanderer 'The Electrical Life of Louis Wain'

Folk liker visst kattevideoer, så i april lar vi dere få gleden av en skikkelig kattefilm! Møt den eksentriske britiske kunstneren Louis Wain, hvis lekne malerier bidro til å endre publikums oppfatning av katter for alltid. Nysgjerrig?

20. mars 2024

Hver måned spanderer vi en leiefilm på våre tv-kunder, og nå i april ligger det klar noe utenom det vanlige - en herlig biografisk fortelling om en kunstner som i hvert fall alle katteelskere bør kjenne til. Hvorfor kan du lese mer om under.

Super Bumberstump Custardbath

‘The Electrical Life of Louis Wain’ er en interessant film om en interessant fyr som driver med et interessant fag. Men la oss være ærlige - dette er en av mange filmer som viser at riktig person i hovedrollen kan løfte noe fra en ok film til en bra film. For her får vi se Blubberdink Cockletit.. Benedryl Crystalskull.. Benedict Cumberbatch, var det! Uansett - han gjør en fantastisk rollepresentasjon som selveste Louis Wain. Det alene er grunn nok til å se filmen. Og når du i tillegg kan leie den uten at det koster deg noe, er det et tilbud du definitivt bør benytte deg av!

Antropomorfe katter og flosshatter

Kort fortalt: 'The Electrical Life of Louis Wain' er den utrolige, men sanne historien om den britiske kunstneren Louis Wain. Fra sent 1800-tallet til 1930-tallet følger vi de utrolige eventyrene til denne inspirerende, ukjente helten mens han prøver å bedre forstå sitt eget liv, sin noe spesielle familie og sin store kjærlighet til kona Emily.

Hva er det da med disse kattene? I viktorianske tider var det slett ikke vanlig å ha katter som kjæledyr. Men når kona blir syk, tar ekteparet inn katten Peter i hjemmet for å gjøre hverdagen litt lysere. Louis, som jobber som illustratør for verdens første illustrerte ukeblad - The Illustrated London News - begynner å tegne katten sin. Først realistiske tegninger, og så mer og mer antropomorfe, som er en fancy måte å si at kattene begynte å gjøre menneskelige handlinger.

Når han fikk disse på trykk, tok det raskt av. Folk elsket tegningene hans. Kattene blir snart brukt på postkort, gratulasjonskort og masse annet trykt materiale. Wain er vertskap for arrangementer med kattetema og blir utnevnt til styreleder i The National Cat Society.

Tegningene hans endrer ganske enkelt folks oppfatning av katter, og gjør dem akseptable som husdyr.

Så igjen, alle som har og/eller elsker katter: Send en stor takk til Louis Wain. Og se filmen om hvordan han gjorde det  - kostnadsfritt her og nå: 

PS: Ikke interessert? Vi har mye mer god film tilgjengelig til lav pris i filmkiosken her, og du kan også bruke poeng til å velge inn strømmetjenester som FilmFavoritter, Nordisk Film+, HBO Max, TV 2 Play, Viaplay og Netflix, hvor du finner et lass av både filmer og serier, med og uten katter.