Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få stabil internettforbindelse i hele bedriften?

Opplever du at internettforbindelsen og signalstyrken varierer fra ett sted til et annet i dine bedriftslokaler?

8. mai 2024
Wifi

Hvordan få stabil internettforbindelse i hele bedriften?

Opplever du at internettforbindelsen og signalstyrken varierer fra ett sted til et annet i dine bedriftslokaler? Noen steder veksler styrken, mens andre steder er man ikke tilkoblet i det hele tatt? 

Ja, dårlig nettverksforbindelser gjennom arbeidslokalene er en kjent problemstilling hos mange bedrifter. Og jo større lokaler, jo større sannsynlighet for at en opplever vekslende nettforbindelser når en beveger seg gjennom lokalene. Til og med små tilsynelatende uproblematiske hindringer som vegger, dører, gulv, plastikkplanter som samler støv, og avstand til WiFi-ruteren kan påvirke styrken på nettverket. 

- Har fiber’n skylda?

Fiberen har ikke skylden

I den moderne digitale tidsalderen er datasikkerhet en av de mest kritiske faktorene.

Bedrifter er i dag helt avhengig av en pålitelig internettforbindelse med stor kapasitet og rekkevidde for å kunne gjennomføre sine arbeidsoppgaver. Dersom en opplever at bedriftsnettet har vekslende eller dårlig dekning, er det fort å skylde på selve fiberkabelen og at det må være en feil med forbindelsen inn. Fiber har en nesten ubegrenset kapasitet og kan overføre store mengder data mye raskere enn tradisjonelle alternativer.

Så hva gjør en? Når arbeidsoppgavene er hovedsakelig digitale, nytter det ikke å kun ha god nettverksforbindelse i resepsjonen, men ikke i møterommene på enden av bygget. I de fleste tilfeller ligger årsaken i nettverksutstyret som brukes: ruteren og antall WiFi-punkter. 

Hva er et WiFi-punkt?

Et WiFi-punkt er et verktøy for å sikre jevn nettverksforbindelse gjennom næringslokaler, spesielt ved større lokasjoner eller om lokalene går over flere etasjer.

Vi starter med å kartlegge lokalene - er det et eldre bygg med tykke murvegger, sitter ansatte spredt eller er de samlet i et eller flere clustere? Er dette en bedrift som har høy digital produksjon, eller er arbeidsoppgavene mer mobile? Arbeidsmetodikk har også noe å si for hvilke tilkoblingsbehov bedriften har.

Etter kartleggingen, bistår vi med å plassere ulike WiFi-punkter og oppdatert WiFi-utstyr tilrettelagt bedriftens behov. Ved hjelp av flere WiFi-punkter kan vi sørge for at internettforbindelsen er sømløs, uavhengig om bedriftslokalene er på 120 kvadratmeter eller 1200 kvadratmeter.

I den moderne digitale tidsalderen er datasikkerhet en av de mest kritiske faktorene.

Meraki wifi-punkt