Hopp til hovedinnholdet

Slik fikser du enkelt datasikkerheten når du er på farten

Mobiliteten som kommer med en hybrid arbeidsdag, er fantastisk. Plutselig kan ansatte arbeide mens de er på farten.

8. mai 2024
Datasikkerhet

Slik fikser du enkelt datasikkerheten når du er på farten

Mobiliteten som kommer med en hybrid arbeidsdag, er fantastisk. Plutselig kan ansatte arbeide et par dager på hjemmekontor, på hytta eller på toget fra Stavanger til Oslo. 

En hybrid arbeidsplass gir muligheter for en arbeidsdag hvor den ansatte har større frihet og fleksibilitet. Dette kan igjen være gunstig for bedriften med tanke på arbeidstilfredshet, kvalitet i arbeid og mindre sykefravær. Det som kan være en utfordring for en hybrid arbeidshverdag er bedriftens datasikkerhet. Ved å flytte ens arbeidsverktøy ut fra bedriftens digitale sikkerhetssystemer og brannmurer, til hjemmenettverk med lavere sikkerhet øker risikoen for dataangrep.

Digitale sikkerhetstiltak for alle kontortyper

Hyttekontor

I den moderne digitale tidsalderen er datasikkerhet en av de mest kritiske faktorene.

Hvordan kan bedriften sørge for at de ansatte jobber trygt overalt, uten å sette organisasjonens digitale sikkerhet i fare? Det finnes ulike sikkerhetstiltak bedriften kan innføre som sikrer ressurser uavhengig om det er på den ansattes kontorplass, hjemmekontor, hyttekontor, flyplassen eller på toget.

Her er noen tiltak:

  • Bruk skybaserte tjenester som er beskyttet av ulike sikkerhetsmurer, for å unngå lagring av filer og dokumenter lokalt på datamaskinen.
  • Styr internettilgangen gjennom bedriftens sikkerhetsløsning. Dette kan gjøres ved eksempelvis å rute nettverkstrafikken via en egen VPN-løsning før de ansatte får tilgang til skyplattformen.
  • Etabler beskyttelsestiltak som beskytter den ansatte og bedriften også på mobile enheter. Eksempler på dette kan være strengere spamfilter på ansattes e-postadresser og jevnlig passordendring for innlogging på skybaserte tjenester.

Hvilke sikkerhetsløsninger kan din bedrift bruke?

Din bedrift kan styrke sin digitale festning ved å implementere en rekke toppmoderne sikkerhetstiltak. Skybaserte løsninger gir fleksibilitet og skalering, mens VPN (Virtual Private Network) verktøy sikrer kryptert tilgang til bedriftsressurser, uansett hvor du befinner deg.

Med avanserte spamfiltre og robuste brannmurer beskytter vi nettverket mot uønsket trafikk og trusler. Som gullpartner hos Cisco Meraki, tilbyr vi skreddersydde sikkerhetstjenester inkludert IP VPN, som garanterer sikker og effektiv nettverkskommunikasjon over alle bedriftens kontorer og mobile arbeidsstasjoner.

Vår ekspertise og dedikerte supportteam sikrer at din organisasjon navigerer trygt i en verden av hybrid arbeid og bevegelige arbeidsmiljøer.

I den moderne digitale tidsalderen er datasikkerhet en av de mest kritiske faktorene.

Kaffe på terrassen