Fra lakksko til surfebrett - når tekonlogi muliggjør ekte opplevelser
På Boretunet på Jæren skiftes dressbukser med surfedrakt og lakksko med flipflopper. Her, mellom grønne jorder og lange strender, handler teambuilding om mestring, bærekraft - og å få litt jærsk luft i fleisen.
– Vi ser en forandring i folk fra de ankommer til de drar. Når noen reiser herfra i flippflopper etter å ha kommet i lakksko, vet vi at vi har gjort noe riktig, sier Hanne Strøm Larsen mens vårsola lyser opp ansiktet.

Med dinglende øredobber, jeans og blazer sitter hun henslengt foran det gamle flotellet som ble til Boretunet - og fikk Klepp kommunes byggeskikkpris i 2022. Larsen forlot tech-bransjen til fordel jærsk sjøluft og 'nesten litt utenlandsk stemning.'
Boretunet har tatt sjumilssteg fra mislykka hostell til bærkraftig, kreativ og inspirerende multibedrift, fra gründerne (og kompisene) Andre Gilje og Per Arne Zahl åpnet dørene i 2019. Miksen av surfende direktører, og skoleelever som forvandler havplast til linjaler og blomsterpotter, har noe til felles: Mestringsfølelse.
Bak den avslappede stemningen og adrenalinfylte aktivitetene ligger en viktig grunnmur: stabilt fibernett, sikker wifi og nesten 100% oppetid med Altibox Bedrift-tjenester fra Klepp Energi. For når gjestene skal flytte arbeidsdagen sin ut til havgapet, må teknologien sitte.
- Hvis nettet går ned midt under en hackathon eller en konferanse, er det full krise. Heldigvis har vi en partner som kjenner oss, kjenner området - og som sørger for at vi alltid er på, sier Strøm Larsen.


Teambuilding med saltvann i håret - og stabil wifi i ryggen
– Å håndtere seg selv i havet gir en mestringsfølelse som ikke kan matches inne i et møterom, sier Hanne.
Teambuilding i havgapet er nemlig mer enn lange powerpoints og stive møter. Her får deltakerne kjenne på ekte mestring – på surfebrettet, på stranden og sammen med kollegaene sine.
– Vi ser en helt annen samhandling etter en dag på stranden. Folk som knapt kjente hverandre før, klemmer hverandre farvel i flipflopper dagen etter.
Før magien skjer i bølgene, må alt fungere bak kulissene. På Boretunet sørger Altibox-fiber fra Klepp Energi og en skreddersydd wifi-løsning for at både ansatte og gjester har sømløs tilgang – til møter, surfebooking, prosjektorer og strømming.
– Vi har skjermer, høyttalere, mikrofoner – mange blir overrasket over hvor moderne fasilitetene våre er. Men det viktigste er at det bare fungerer, sier Hanne.
Når bærekraft blir en naturlig del av opplevelsen
Når hostel-ideen ikke funket i de jærske sanddynene tenkte gründerduoen Gilje og Zahl nytt. Inspirert av Nordic Ocean Watch og med ønske om å ta vare på naturen rundt, ble ideen til havplastfabrikken født. Og i kjent stil når gutta får en idè var veien til handling kort.
- Vi kjøpte en smeltemaskin fra Østerrike - og nå tar vi med hundrevis av skoleelever - og de bedriftene som vil - på strandrydding, før vi omgjør plast til nyttige redskaper som blomsterpotter, frisbees og linjaler.
– Vi ville ta vare på miljøet rundt oss, spesielt havet vi er så avhengige av. Havplastfabrikken ble et naturlig steg for oss, sier Gilje.
Flere bedrifter har valgt å kombinere konferanse med en havplast-workshop – en annerledes teambuilding som både inspirerer og utfordrer.


Lokale røtter, lokal teknologi
For Boretunet er det viktig å samarbeide med folk som forstår både naturen, nærmiljøet og gjestene.
– Vi ønsker å bruke lokale leverandører. Vi vil at de skal bruke oss, og vi bruker dem. Derfor var Klepp Energis Altibox Bedrift-tjenester et naturlig valg, sier Strøm Larsen.
– De vet hvem vi er når vi ringer. De stikker til og med innom for en drøs innimellom. Den tryggheten betyr mye.
Med Altibox-fiber til hele området og personlig oppfølging fra Klepp Energi, kan Boretunet levere opplevelser i verdensklasse – uten å bekymre seg for at teknologien svikter.