Fibernett

Hvorfor Fibernett?

Vi er midt i en dataeksplosjon hvor internettrafikken per innbygger er ventet å tredobles innen 2021. Men allerede nå stiller trafikken høye krav til hastighet og stabilitet.

Høyere krav til nettkapasitet

Trafikken på internett vokste med 32 prosent i 2016, med en topp på 51 prosent i internettdøgnets travleste time. Nye medievaner fører til at vi krever mer nettkapasitet.

 

  • Streaming av tv-programmer, film og sport
  • Smart-tv med både HD og 3D
  • Spill streames direkte fra produsent, god hastighet opp og ned er et krav for kvaliteten
  • Videotelefoni både innen bedriftsmarkedet og velferdsseksjonen
  • Alarmtjenester, vi ønsker oss klarere bilder og direkte overføring

 

Innen 2021 vil 63 prosent av datatrafikken komme fra mobile og trådløse enheter. Samtidig vil tre ganger så mange enheter som i dag være koblet til nettverket ditt. Dette stiller krav til infrastrukturen bak det trådløse nettet. For å møte dette, bygges fiber ut i raskt tempo i Norge. 52 prosent av husstandene har nå tilgang til fiber, og for første gang er dette tallet høyere enn for kabel-tv-nett. Målet om en solid og vidstrakt bredbåndsstruktur er forankret i våre lederes visjoner.

Bredbånd har gått fra å være noe som er kjekt å ha til grunnleggende infrastruktur

- Bredbånd har gått fra å være noe som er kjekt å ha til grunnleggende infrastruktur, sa daværende statssekretær Lars Erik Bartnes.

 

Fiber takler framtiden

Disse framtidsutsiktene gjør oss i Altibox svært trygge på at vi som fiberaktør gjør noe viktig og riktig for samfunnet.

Fiber hele veien inn til brukeren gir nær ubegrenset nettkapasitet og er den aksessteknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Med den stadig økende nettbruken, garanterer vi at fiber skal kunne takle enhver økning i datatrafikk i framtiden.

Vi ser nå hvordan andre land har begynt å rulle ut fiber med mye statlig støtte. Vår regjering har også fått opp øynene for hvor viktig infrastruktur  av fiber er og vil være. Framtiden stiller brede krav til oss. Vi jobber for å oppfylle dem.

Fakta om fiber

  • Data fraktes som lys, som gir høye hastigheter og minimal motstand.
  • Fiber er det raskeste bredbåndet.
  • Lik opp- og nedlastningshastighet (symmetri).
  • Vi leverer fiberen helt inn i husveggen. Alle boliger får en dedikert fiberlinje som ikke vil bli påvirket av andres nettbruk.