Fibernett

Hvorfor fibernett?

Fibernett er morgendagens motorvei for kommunikasjon.
Forskning viser at mengden datatrafikk i Vest-Europa blir firedoblet mellom 2010 og 2015.

Høyere krav til nettkapasitet

Nye medievaner fører til at vi krever mer nettkapasitet. Tjenester utvikler seg og vil kreve mer og mer båndbredde i fremtiden.

  • Streaming av tv-programmer, film og sport
  • Smart-tv med både HD og 3D
  • Spill streames direkte fra produsent, god hastighet opp og ned er et krav for kvaliteten
  • Videotelefoni både innen bedriftsmarkedet og velferdsseksjonen
  • Alarmtjenester, vi ønsker oss klarere bilder og direkte overføring

Vi er avhengige av en framtidsrettet kommunikasjonsinfrastruktur for å opprettholde statusen som kunnskapsnasjon. Målet om en solid og vidstrakt bredbåndsstruktur er forankret i våre lederes visjoner.

Bredbånd bidrar til bosetting, sysselsetting og verdiskaping

- Bredbånd bidrar til bosetting, sysselsetting og verdiskaping, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud. Bredbånd blir sidestilt med veier, jernbane, kloakk og strøm; en absolutt nødvendighet for at Norge skal henge med i den rivende teknologiske utviklingen som den vestlige verden opplever.

Bredbånd har gått fra å være noe som er kjekt å ha til grunnleggende infrastruktur

- Bredbånd har gått fra å være noe som er kjekt å ha til grunnleggende infrastruktur, sier statssekretær Lars Erik Bartnes.

Fiber takler framtiden

Disse framtidsutsiktene gjør oss i Altibox svært trygge på at vi som fiberaktør gjør noe viktig og riktig for samfunnet.

Fiber hele veien inn til brukeren gir nær ubegrenset nettkapasitet og er den aksessteknologien som er aller best dimensjonert for framtiden. Med den stadig økende nettbruken, garanterer vi at fiber skal kunne takle enhver økning i datatrafikk i framtiden.

Vi ser nå hvordan andre land har begynt å rulle ut fiber med mye statlig støtte. Vår regjering har også fått opp øynene for hvor viktig infrastruktur fiber er og vil være. Framtiden stiller brede krav til oss. Vi jobber for å oppfylle dem.

Fakta om fiber

  • Data fraktes som lys, som gir høye hastigheter og minimal motstand.
  • Fiber er det raskeste bredbåndet.
  • Lik opp- og nedlastningshastighet (symmetri).
  • Vi leverer fiberen helt inn i husveggen. Alle boliger får en dedikert fiberlinje som ikke vil bli påvirket av andres nettbruk.