Opptak og serieopptak

Kundeservice TV TV-portalen Velg TV-løsning Nye Altibox TV Opptaksfunksjoner Stille inn opptak

Slik stiller du inn opptak og serieopptak

Det er mange muligheter for å sette et program på opptak, og med den nye Q22-dekoderen kan du ta opp så mange programmer du vil samtidig.

Merk at du også kan se film mens du tar opp andre filmer eller programmer.

Ser du på et program du får lyst til å ta opp, trykker du ganske enkelt på Rec-knappen og velger med pilknapper og OK Opptak fra start eller Serieopptak.

Mini-guiden er også et alternativ for effektive opptak. Trykk venstre pilknapp på fjernkontrollen, finn kanalen og programmet du vil ta opp med pilknappene, og trykk OK.

Velg deretter Ta opp og bekreft med OK. Programmet er nå merket med et sirkelsymbol for opptak eller dobbel sirkel for serieopptak.

Ønsker du å avbryte opptaket, gjøres dette på samme måte; trykk OK og velg deretter Avbryt opptak.

Skal du planlegge ett eller flere opptak, får du kanskje best oversikt med TV-Guiden. Trykk på OK-knappen to ganger og naviger med pilknappene.

Med Hopp til-knappen blar du deg bortover dag for dag, mens spoleknappen tar deg to timer framover i tid.

Trykk på Rec-knappen for å sette på opptak.

To sirkler er symbolet på serieopptak og bekrefter opptak av samtlige episoder som sendes på denne kanalen, uavhengig av sesong.

Trykk OK på et program for mer info og muligheter.

Jeg får ikke gjort opptak av et program, fordi deler av programmet mangler eller har forskjøvet seg tidsmessig. Hva gjør jeg?

Du har mulighet til å stille inn opptak til før/etter programmet starter og slutter. Dette gjør du via Innstillinger à Opptak. Her kan du angi ønsket tidsbuffer (antall minutter) før og etter opptak. Du kan for eksempel velge å starte opptak 15 minutter før sendestart og avslutte 15 minutter etter programmets opprinnelige sendetid. På den måten vil du i de fleste tilfeller få med hele programmet i opptaket. Altibox kjenner til disse utfordringene og arbeider med ulike løsninger for å forbedre tjenesten.