Hopp til hovedinnholdet

Tips fra en trøtt småbarnspappa

Glem hypermoderne barnevogn, fancy leker og næringsrik mat. Det viktigste man har i hjemmet som pappa, er en tv-løsning som er enkel å bruke, med mye innhold for barn.

24. august 2020

Man skal selvsagt ikke sette barneoppdragelsen helt og fullt ut til NRK Super, men å kunne sette barnet foran tv-en i noen minutter (eller timer) er himmelen på jord. Her er noen tips til hva du kan få dem interessert i:

Altibox Barn

Vis den unge, høylytte, lovende hvor få tastetrykk på fjernkontrollen som trengs for å komme inn i et univers av barnevennlige tv-serier, og freden på søndagsmorgenen er sikret. Les mer hva Embla (8)  sier om denne funksjonen >

Frost – Bare kjøp den først som sist. Det vil være den beste investeringen du noensinne har gjort. Her kan barnet kose seg med Elsa, Olaf og de andre i timevis hver dag, og det er bra nok til at du ikke har noe imot å ha det i bakgrunnen i huset, i bilen og alle andre steder til enhver tid.

Svampebob Firkant – En svamp som bor på bunnen av havet, i en ananas, og er bestevenn med en sjøstjerne? De logiske bristene er mange, men barna ser ut til å like det, så kjør på.

Newton – Hvis du er opptatt av at barna skal lære mens du hviler, er dette programmet for deg og dine. Fra tissechallenge og sugerørtest til topp 5 dyr og solsystemet. Her finnes alt som er verdt å lære noe om.

Peppa Gris – Kjernefamilien i svineform. Pappaen er en litt doven slask, så det hjelper med å holde forventningene lave. Pass på at de små ikke tar etter Georg, han er en obsternasig liten rakker.

Sesam Stasjon – Du har vel selv gode minner fra Alfa, Bjarne og Max Mekker? Du finner fire episoder på NRK TV. Garantert fire episoder som kan ses på ny hver dag. Igjen og igjen. For alltid.