Slik kommer du på nett

Slik kommer du på nett

Altibox kobler din bedrift til superraskt internett via fibernettet. Les om oppsett av enheter og e-post, om fast IP og Altibox´ DNS-servere. 

Her skal du koble deg til

Dette er det vanligste fiberutstyret vårt:

På nett fra bedriftens nettverk

 1. Finn internett porten på fiberutstyret/CPE over og koble ethernet kabel mellom denne porten til datamaskin eller egen ruter. OBS! En switch uten DHCP vil ikke få deg på nett alene.
 2. Har du statisk IP, se under for oppsett. Hvis ikke, er du nå klar til å begynne å bruke internett.

Trenger du hjelp? Kontakt din Altibox-leverandør

DNS-servere

Hvis du har en ruter uten DHCP/ dynamisk oppsett av IP-adresser og andre nettverkskonfigurasjoner, kan du benytte følgende: 

 • DNS 1: 92.220.228.70 
 • DNS 2: 109.247.114.4 

Statisk/fast IP

Sett opp statisk IP på alle maskiner du kobler til med kabel.

Slik setter du opp statisk IP på datamaskinen din.

OBS! Hvis du benytter egen ruter, må denne settes opp med statisk IP for å kunne tildele IP-adresser på det lokale nettverket.

Følg hurtigveiledningen til ruteren din og legg inn følgende informasjon du har fått på epost fra din Altibox-leverandør:

 • Din IP-adresse
 • Nettmaske
 • Gateway IP-adresse
 • DNS 1 og DNS 2

For ytterligere hjelp til oppsett av eget utstyr, vennligst kontakt leverandøren eller produsenten av utstyret direkte.

Wifi-tjenester fra Altibox Bedrift

Stadig flere enheter på trådløst nett gjør det essensielt med god wifi-dekning, høy hastighet og at nettverket er stabilt.

Med Altibox Bedrift Premium får du et trådløst nettverk som leverer funksjonaliteten din bedrift trenger, samtidig som vi ivaretar sikkerheten i nettverket gjennom en utvidet sikkerhetspakke.

Les mer om Altibox Bedrift Premium

Har du eget WiFi/trådløst nettverk?

Her er noen tips når du er klar til å sette opp ditt eget trådløse nettverk:

 • Konfigurer ruteren til å bruke statisk IP og 5 GHz-nettverk
 • Hvis du vil kjøpe og installere din egen trådløse sender, bør du kjøpe en AC-ruter (802.11ac-standard, som er mye raskere enn 802.11n).
 • Merk! Oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og det er ikke sikkert at Altibox kundeservice kan hjelpe deg dersom noe ikke virker som det skal.

Datasikkerhet

For å unngå dataangrep mot din bedrift anbefaler vi innføre gode rutiner for datasikkerhet i bedriften. Altibox Bedrift samarbeider med Cisco Meraki om noen av markedets beste sikkerhetstjenester for trådløst nett og nettverk som vi leverer til norske bedriftskunder.

Les mer om sikkerhetstjenestene fra Altibox Bedrift