Egeninnsats

Egeninnsats

Vi ønsker en effektiv oppkobling i ditt nabolag slik at du og dine naboer raskest mulig kan ta i bruk våre tjenester.

For å klare dette, er vi avhengig av at du utfører egeninnsatsen i løpet av kort tid etter at du har fått det oransje røret lagt til din eiendomsgrense.

Nedenfor finner du en film som  forklarer hva egeninnsatsen innebærer. Hva som skal utføres ved egeninnsats er avhengig av hva du har bestilt og hvilke fremgangsmåte den enkelte partner har ved installasjon.

Du kan også laste ned brukerveiledning for graving (PDF).

Se vår film om egeninnsats

Slik gjør du det:

Egeninnsats_1

Steg 1

Start med å rulle ut det oransje røret på bakken og legg det der hvor du vil grave, helt frem til husveggen. Legg igjen rørkveilen her, ikke kapp røret. Montøren sørger for å tilpasse dette.

Egeninnsats_2

Steg 2

Grav en grøft som er ca 30 cm dyp. Skal du grave langt, bruk en smal spade - da går jobben raskere.

Egeninnsats_3

Steg 3

Når du er ferdig å grave, rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du det oransje røret i grøften. Pass på at det ikke blir knekk på røret – det må ikke krummes mer enn omkretsen på en cd-plate. 

Egeninnsats_5

Steg 5

Når røret er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Vår montør tilpasser røret og fører dette inn en utvendig grensesnittboks. Fra denne boksen vil det gå en tynn fiberkabel til der du ønsker din hjemmesentral plassert. Montøren kobler så fiberen til hjemmesentralen. 

Egeninnsats_4

Steg 4

Fyll grøften med samme massen som du gravde opp. Er det mye stein i massen, kan du legge sand eller hagesingel under og over røret.