Hopp til hovedinnholdet

Disse serieperlene kan du 'binge' i desember

Det beste med julen? Ekstra timer til seriehygge. Vi har plukket tre nydelige serier som burde fått en enda større hype. Njut!

18. november 2020

Vi elsker en god serie! Og spesielt i disse tider er det fint å svøpe seg inn i et teppe og nyte en ny serie mens regnet trommer på ruta. Julemåneden kan by på stress og kaos, men da har vi en liten oppfordring: Len deg tilbake, steng verden ute for en stund, og la deg fordype i en av disse strømmefavorittene.

The Boys - IMDb 8,7 - Amazon Prime Video

Denne serien er helt unik! Den ligner ikke på noe du har sett før – og AKKURAT derfor elsker vi den. Spennende, intens, rå, men definitivt ikke noe for sarte sjeler. På flukt fra loven prøver en gruppe borgervernere å kjempe mot korrupte superskurker. Dette er ikke serien for de som hyller superhelter. Tvert imot.

Her er et knippe gode grunner til å kjøre igang seriemaraton:

web-stortbilde-boy

The Boys - IMDb 8,7 - Amazon Prime Video

Denne serien er helt unik! Den ligner ikke på noe du har sett før – og AKKURAT derfor elsker vi den. Spennende, intens, rå, men definitivt ikke noe for sarte sjeler. På flukt fra loven prøver en gruppe borgervernere å kjempe mot korrupte superskurker. Dette er ikke serien for de som hyller superhelter. Tvert imot.

Her er et knippe gode grunner til å kjøre igang seriemaraton:

Anbefalingene på Twitter er spot on!

Serien belyser aktuelle tema

Med mørk humor, korrupte superhelter og voldelige oppgjør, klarer serien å belyse viktige tema om misbruk av makt; hvordan mennesker ofte blindt følger autoriteter, hvordan kjendisstatus utnyttes, og hvordan man med innflytelse ofte velger å sette egen vinning foran andres behov. Det får oss rett og slett til å tenke litt!

Det er umulig å forutsi handlingen

Ingen ‘karakter’ er trygg i denne serien. Vi fenges av plot twists og hakeslipp-øyeblikk, episodene er aldri kjedelige.

Og - ikke minst, Karl Urban ble helt sikkert født nettopp for å spille rollen som Billy Butcher ❤

Og - ikke minst, Karl Urban ble helt sikkert født nettopp for å spille rollen som Billy Butcher 💙

Black Sails – IMDb 8,2 – HBO Nordic

Move over Kaptein Sabeltann! Her får vi se hvordan ekte pirater opererte på tidlig 1800-tall, med en sylskarp storyline, og et dryss av drama. Bli med til piratenes gullalder i Karibia – la deg fenge av glitrende skuespill, og få deg et realt pirat-crush.

Black Sails – IMDb 8,2 – HBO Nordic

Move over Kaptein Sabeltann! Her får vi se hvordan ekte pirater opererte på tidlig 1800-tall, med en sylskarp storyline, og et dryss av drama. Bli med til piratenes gullalder i Karibia – la deg fenge av glitrende skuespill, og få deg et realt pirat-crush.

Vil du briljere med litt real sjørøver-fakta på neste julemiddag?

Visste du at …

 

«Gå planken!» ikke var metoden blant ekte sjørøvere?

De vaskekte sjørøverne opererte med mye mer brutale handlinger som skyting og kniv, og kastet offeret over bord. Den ‘snille’ planken ble en del av sjørøverhistorien med Peter Pan-skaper J.M. Barrie.

Skjulte sjørøverskatter bare er fantasi?

Skattekartet med det store krysset som markerte skatten ble diktet opp av forfatteren Robert Louis Stevenson, i klassikeren ‘Treasure Island’ fra 1883. Ekte sjørøvere gjemmer skatter på skipet sitt, før funnet deles mellom trofaste pirater.

Ring i øret og bandana ikke er typisk sjørøver-stil?

Pinky, Pelle, Pysa og Jack Sparrow har alle ‘pyntet’ seg med bandana og øreringer. Stilen vi forbinder med pirater var en kunstnerisk idé av Howard Pyle, som illustrerte barnebøker sent på 1900-tallet. Sannheten 1800-tallets pirater brukte akkurat samme type klær som en hvilken som helst sjømann.

Strøm dine favoritter

Velg med poeng

Velg strømmetjenester inn i tv-pakken din for poeng, og strøm fantastiske serier så ofte du vil.

Amazon Prime Video

Abboner for kr. 65,-/md. og se i Prime Video-appen, og via tv-menyen på Altibox TV.

The Little Drummer Girl – IMDb 7,4 – TV 2 Sumo

Denne pløyer du gjennom på null komma niks. Vi ble hvertfall hekta! Dramathrilleren er basert på en spionroman av John Le Carré, og består av åtte deler. Du blir neppe skuffa når vi forteller at favoritten Alexander Skarsgård er i hovedrollen?

Vi er på 1970-tall og skuespillerinnen Charlie drar til Hellas og møter den mystiske Becker. Han jobber for den israelske etterretningstjenesten og vil rekruttere henne til en uhyre krevende rolle. Gled deg til en nerverpirrende og altoppslukende serie.

The Little Drummer Girl – IMDb 7,4 – TV 2 Sumo

Denne pløyer du gjennom på null komma niks. Vi ble hvertfall hekta! Dramathrilleren er basert på en spionroman av John Le Carré, og består av åtte deler. Du blir neppe skuffa når vi forteller at favoritten Alexander Skarsgård er i hovedrollen?

Vi er på 1970-tall og skuespillerinnen Charlie drar til Hellas og møter den mystiske Becker. Han jobber for den israelske etterretningstjenesten og vil rekruttere henne til en uhyre krevende rolle. Gled deg til en nerverpirrende og altoppslukende serie.

Visste du at …

Pappa og skuespillerlegende Stellan Skarsgård har fostret hele FIRE skuespillerbarn?

Hvis du har sett True Blood, The Pirates of The Caribbean, Vikings eller Big Little Lies, har du kanskje merket deg et par Skarsgård- familiemedlemmer, uten å være klar over det.

Av de åtte barna til mr. Skarsgård, som selv har en imponerende merittliste, har altså halvparten tatt veien til lerretet. En bror er selveste klovnen Pennywise i IT, en annen er Floki i Vikings.  Nest yngste bror er kjent for det svenske dramaet Black Lake, og Aleksander selv er å se blant annet i  Tarzan, True Blood, og kritikerfavoritten Big Little Lies.

 

Kan du aldri få nok av gode tips? Sjekk disse  ›

Strøm dine favoritter

Velg med poeng

Velg strømmetjenester inn i tv-pakken din for poeng, og strøm fantastiske serier så ofte du vil.

Amazon Prime Video

Abboner for kr. 65,-/md. og se i Prime Video-appen, og via tv-menyen på Altibox TV.