Hopp til hovedinnholdet

Nikolai Schirmer på eventyr: Snø, galskap og norsk natur

Nicolai Schirmer er verdenskjent for sin frikjøring, og tar oss med på spektakulære utflukter i dokumentarfilmen 'Wavy: En reise til verdens ende’ og dokumentarserien ‘Eksponert’. Se eksklusivt i Altibox' inkluderte strømmetjeneste: Godt Norsk.

13. januar 2023

— Jeg er det beste eksempelet på at hvilken som helst idiot kan få det til – om man vil det nok, skriver Nikolai Schirmer selv i en kommentar på ski-nettstedet Fri Flyt.

Han snakker om skikjøring og filming. Fyren har laga flere viral-hitter som filmskaper og skikjører, og nå kan du henge på i din egen stue.

For du vet følelsen?

Å cruise ned hvite fjellsider på pudderføre?

Friheten. Stillheten. Eller kanskje bånn gass musikk på øret?

Mange er innom skitrekket i helg eller ferie, men få tar hobbyen til det ekstreme. De fleste tar heisen til topps, står i oppmerka løyper, drikker kakao i varmestua, og krøller seg opp i sofakroken etter en dag i bakken.

Men altså ikke Nikolai. Og nå har han laga to fantastiske serier for deg som elsker fjellformasjoner, vill natur, og ærlige følelser. Bli med på eventyr!

Har du tv fra Altibox?

Se 'Eksponert' og 'Wavy' i strømmetjenesten Godt Norsk som er inkludert i tv-abonnementet ditt!

Ikke bare popprinsessas eks-kjæreste

«Skikjøreren som hadde kongeriket og popprinsessa i sin lune vott har (faktisk) noe å fortelle,» skriver Fri Flyt i anmeldelsen av ‘Eksponert’.

Ja, for Schirmer er faktisk eksen til «Don’t Kill My Vibe»-Sigrid, men han er mer enn bare det! Med prestasjoner i verdensklasse har han skapt et levebrød av skikjøring og film.

‘Eksponert’ består av syv episoder og byr på sterke følelser og store opplevelser. Ja, for det blir gråting. Det er rett og slett et menneskelig drama med et bakteppe av spektakulær har norsk natur.

— For meg har studert psykologi har det vært interessant å pirke i hvordan de kan utsette seg for den risikoen de gjør, og hvorfor de tar de valgene de tar, fortalte regissør Heidi Høyheim til Fri Flyt.

Nysgjerrig? Sjekk traileren her 👇

Få pulsen opp med miniserien Wavy

I ‘Wavy: En reise til verdens ende’ tar Schirmer med en liten og interessant gjeng på eventyr: En råtass av ei dame; skikjøreren Celeste, den erfarne guiden Asbjørn, Are som er tørrlagt narkoman, båt-kaptein Mats og Mats sin nye stefar, Trond. Nå skal de sammen gyve løs på en halsbrekkende reise i Arktis, og du kan følge med fra sofakroken.

Seriens tre episoder byr på spektakulære omgivelser, snøskredfare, isbjørner og en god porsjon galskap.

Se episodene i Altibox' egen strømmetjeneste 'Godt Norsk'!