Hopp til hovedinnholdet

Vi spanderer 'Official Competition'

I hele juni spanderer vi denne herlige filmen på alle med Altibox TV. Penélope Cruz og Antonio Banderas er sammen i en forrykende komedie med spansk temperament.

8. juni 2023

Denne tror vi mange vil sette stor pris på! 'Official Competition' er en unik film som har mye bra å by på, men det er kanskje ikke den som frister mest når man blar seg gjennom alt det interessante innholdet i filmkiosken. Da hjelper det nok litt at det nå står "Leiepris kr 0,-" på den - vi håper i hvert fall det, for dette er en film som er verdt å se.

Ikke minst fordi du har fantastiske Penélope Cruz og herlige Antonio Banderas i hovedrollene. Sammen med en vel så imponerende Oscar Martinez, og under god regi fra Mariano Cohn og Gastón Duprat, fremviser de sine sensasjonelle skuespillerferdigheter.

Satirisk meta om pretensiøs kunst

Hva handler så denne filmen om? Enkelt forklart:

Penélope Cruz spiller den anerkjente og eksentriske filmskaperen Lola Cuevas, som rekrutteres av en milliardær som impulsivt bestemmer seg for å lage en ikonisk film. Hollywoods hjerteknuser nummer en, Félix Rivero (Banderas), hankes inn til hovedrollen, og blir støttet av den aldrende method-acting skuespilleren Iván Torres (Martínez).

Resultatet er en metafilm om film - en satire om alle egoene som finnes i filmbransjen, og pretensiøse kunstnere som hausser seg selv opp noe mer enn hva som strengt tatt er nødvendig. Her får du absurde situasjoner og masse morsomheter om hva som foregår i kulissene på en filminnspilling.

96 prosent positivitet

Dette er en vakker film som er lett å like. Nettstedet Rotten Tomatoes avslører at av 155 anmeldelser i aviser og lignende, var 96 prosent positive. I Norge har de fleste terningene endt opp med 5 øyne, og Erlend Loe skrev følgende i Aftenposten:

En glitrende spilt film full av energi

Så benytt sjansen nå som du kan se 'Official Competition' kostnadsfritt i filmkiosken vår!