Hopp til hovedinnholdet

Krim, action og komedie: Nytt i oktober

True Crime, krim og mysterier. Her er syv seriefavoritter fra oktober, elsket av både kritikere og publikum.

11. oktober 2023

'True Crime' er en sjanger som har eksplodert de siste årene, der dokumentarister vender lupen mot mysterier og uoppklarte saker som har fått mer eller mindre oppmerksomhet i media. 19. oktober var premieredato for to serier av denne sorten, og i tillegg har denne måneden har også gitt oss et krimdrama som enstemmig hylles av kritikerne, ny sesong av komedien som overraska oss i fjor, gjensyn med en fransk mestertyv, stødig politidrama, og barske nordmenn som er blitt internasjonale tv-helter.

La høstmørket komme, for vi pakker teppet godt rundt oss og ser disse seriene denne måneden.

Usikker på hvordan du velger? Slik bruker du poengene dine ›

Syv seriepremierer i oktober:

Dokumentar

Tina – Jakten på en drapsmann

Vi følger en av Norges fremste gravejournalister, Hans Petter Aass, i jakten på Tina Jørgensens morder. Underveis i arbeidet med dokumentarserien dukker det opp nye oppsiktsvekkende detaljer - kan svaret på hva som skjedde med Tina ligge et helt annet sted enn hittil antatt?

Dokumentar

PARTNAIR: The Forgotten Tragedy

8. september 1989 styrtet et fly med 55 nordmenn i havet utenfor Hirtshals i Danmark. Flyet tilhørte charterselskapet Partnair, og om bord var femti passasjerer fra rederiet Wilhelmsen Lines. 34 år etter katastrofen stiller overlevende familiemedlemmer fortsatt spørsmålstegn ved årsaken til krasjet.

Komedie / Action / Adventure

Our Flag Means Death – IMDb 7.7/10

Serien om en britisk adelsmanns drøm om å bli pirat er basert på en sann historie fra 1717. Og mannen følger drømmen, han! Han ender opp som kaptein på sitt eget sjørøverskip, men sliter med tilliten fra mannskapet. Komedien kom som et friskt pust i fjor, og nå har HBO Max sluppet andre sesong. Så, hva sier publikum?

Hjertevarm og romantisk piratkomedie, sier P3s Filmpoliti, og triller femmer på terningen.

Leter du etter litt lun, eventyrlig og festlig underholdning i høstmørket kan ‘Our Flag Means Death’ på HBO Max være akkurat det du er ute etter.

Drama / Krim

Huset – IMDb 7.7/10

Dansk fengselsdrama som er hyllet fra et samlet kritikerkorps – både i hjemlandet og her.  Ord som er blitt brukt er 'dansk dynamitt', 'intenst', 'en genistrek' - med advarsel for sarte seere. Dette er rått, brutalt og fascinerende. Og er du en av de mange som har latt seg fengsle av serien ‘Forbrytelsen’ vil du nok kjenne igjen en av hovedrollene, Sofie Gråbøl (på skjermen, Sarah Lund), som spiller Miriam, en av fire betjenter vi kommer tett på.

Så, er du klar for farlige fanger og glitrende skuespill?

Krim / Action / Drama

Lupin – IMDb 7.5/10

Serien om mestertyven Lupin er den mest sette franske serien på Netflix noensinne. Nå er del tre på plass i strømmetjenesten – og tar oss med på enda mer spenning og sprell i franske gater. Kritikernes vurdering er som blandet drops, men jevnt over elsker publikum den franske luringen.

Krim / drama / mysterier

Blue Bloods – IMDb 7.7/10

Seerfavoritten disker opp med nok en sesong fylt av politidrama i familien Reagen, hvor generasjon etter generasjon jobber i New Yorks politistyrke. Her har vi en serie av den gamle, gode sorten, hvor hver episode tar for seg en sak fra start til slutt, mens vi samtidig følger ‘våre venner’ og hvordan livene deres utvikles. Suksessoppskriften på god underholdning følges til punkt og prikke – til stor jubel fra publikum.

Dokumentar / Reality

Vinterveiens Helter – IMDb 7.9/10

Risikerer livet for å redde havarerte biler!

De norske bilbergerne Thord, Bjørn, Jo Roger og Ole Henrik har tatt verden med storm. Ja, i hele 180 land sendes serien – som attpåtil tilbys på 33 ulike språk. De norske bilbergerne er blitt internasjonale tv-kjendiser, cv-en deres teller hele syv sesonger, og 15. oktober starter den åttende!

Følg dramatikken du også – dette er ekte reality: Når ulykken skjer ringer bilbergeren til filmteamet som rykker ut umiddelbart – uansett tid på døgnet og værsituasjon. DET blir imponerende tv, det.

Sesongpremiere på National Geographic 15. oktober.

2023web-stortbilde-tina
Dokumentar

Tina – Jakten på en drapsmann

Vi følger en av Norges fremste gravejournalister, Hans Petter Aass, i jakten på Tina Jørgensens morder. Underveis i arbeidet med dokumentarserien dukker det opp nye oppsiktsvekkende detaljer - kan svaret på hva som skjedde med Tina ligge et helt annet sted enn hittil antatt?

2023web-stortbilde-partair
Dokumentar

PARTNAIR: The Forgotten Tragedy

8. september 1989 styrtet et fly med 55 nordmenn i havet utenfor Hirtshals i Danmark. Flyet tilhørte charterselskapet Partnair, og om bord var femti passasjerer fra rederiet Wilhelmsen Lines. 34 år etter katastrofen stiller overlevende familiemedlemmer fortsatt spørsmålstegn ved årsaken til krasjet.

2023web-stortbilde-Our Flag Means Death
Komedie / Action / Adventure

Our Flag Means Death – IMDb 7.7/10

Serien om en britisk adelsmanns drøm om å bli pirat er basert på en sann historie fra 1717. Og mannen følger drømmen, han! Han ender opp som kaptein på sitt eget sjørøverskip, men sliter med tilliten fra mannskapet. Komedien kom som et friskt pust i fjor, og nå har HBO Max sluppet andre sesong. Så, hva sier publikum?

Hjertevarm og romantisk piratkomedie, sier P3s Filmpoliti, og triller femmer på terningen.

Leter du litt lun, eventyrlig og festlig underholdning i høstmørket kan ‘Our Flag Means Death’ på HBO Max være akkurat det du er ute etter.

2023web-stortbilde-huset
Drama / Krim

Huset – IMDb 7.7/10

Dansk fengselsdrama som er hyllet fra et samlet kritikerkorps – både i hjemlandet og her.  Ord som er blitt brukt er 'dansk dynamitt', 'intenst', 'en genistrek' - med advarsel for sarte seere. Dette er rått, brutalt og fascinerende. Og er du en av de mange som har latt seg fengsle av serien ‘Forbrytelsen’ vil du nok kjenne igjen en av hovedrollene, Sofie Gråbøl (på skjermen, Sarah Lund), som spiller Miriam, en av fire betjenter vi kommer tett på.

Så, er du klar for farlige fanger og glitrende skuespill?

2023web-stortbilde-lupin
Krim / Action / Drama

Lupin – IMDb 7.5/10

Serien om mestertyven Lupin er den meste sette franske serien på Netflix noensinne. Nå er del tre på plass i strømmetjenesten – og tar oss med på enda mer spenning og sprell i franske gater. Kritikernes vurdering er som blandet drops, men jevnt over elsker publikum den franske luringen.

2023web-stortbilde-blue
Krim / drama / mysterier

Blue Bloods – IMDb 7.7/10

Seerfavoritten disker opp med nok en sesong fylt av politidrama i familien Reagen, hvor generasjon etter generasjon jobber i New Yorks politistyrke. Her har vi en serie av den gamle, gode sorten, hvor hver episode tar for seg en sak fra start til slutt, mens vi samtidig følger ‘våre venner’ og hvordan livene deres utvikles. Suksessoppskriften på god underholdning følges til punkt og prikke – til stor jubel fra publikum.

2023web-stortbilde-vintervei
Dokumentar / Reality

Vinterveiens Helter – IMDb 7.9/10

Risikerer livet for å redde havarerte biler!

De norske bilbergerne Thord, Bjørn, Jo Roger og Ole Henrik er tatt verden med storm. Ja, i hele 180 land sendes serien – som attpåtil tilbys på 33 ulike språk. De norske bilbergerne er blitt internasjonale tv-kjendiser, cv-en deres teller hele syv sesonger, og 15. oktober starter den åttende!

Følg dramatikken du også – dette er ekte reality: Når ulykken skjer ringer bilbergeren til filmteamet som rykker ut umiddelbart – uansett tid på døgnet og værsituasjon. DET blir imponerende tv, det.

Sesongpremiere på National Geographic 15. oktober.

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.
Appen - Godt Norsk-ny
app-mobil

Har du lastet ned appen?

Vi ville bare minne på at Altibox-appen er en ypperlig måte å ta med tv-universet ditt på hyttetur, på reise, eller bare ned til Apple TV-en i kjellerstua.