2,4 eller 5 GHz?

2,4 eller 5 GHz på hjemmenettverket?

Altibox leverer data på to frekvenser ut fra din hjemmesentral. Det betyr at du har to nettverk med identiske passord å velge mellom.

Mens 2,4 GHz-nettet har best dekning, har 5 GHz-nettet høyest hastighet. Med andre ord er ikke det ene bedre enn det andre, de er hver bra til sitt bruk og ofte best i kombinasjon.

 

La hjemmesentralen ta seg av nettverksbytte

I de aller fleste tilfeller vil du få det beste resultatet ved å la hjemmesentralen din håndtere bytting mellom nettverk. Det vil si at den automatisk bytter mellom 2,4 GHz og 5 GHz etter hva som gir deg best dekning.

Slik setter du det opp:
Gå inn på Avanserte internettinnstillinger > Wifi-innstillinger på Mine sider og klikker på «PÅ» for Wifi-bånd. Nettverkene får da samme navn og passord og hjemmesentralen din vil ta seg av resten.

 

Automatisk bytte fungerer ikke for meg

Opplever du utfordringer med automatisk bytte, kan du teste hvilket av 2,4 eller 5GHz nettverkene som gir best resultat.

Har du liten bolig eller en bolig med god dekning, kan du prøve å koble til 5 GHz. Signaler fra 5GHz blir mindre forstyrret av andre nettverk, så dersom du bor i leilighet kan 5GHz være det beste valget. Gir det deg ikke god nok dekning kan du prøve 2,4 GHz.

Har du veldig stort hus kan 2,4 GHz gi det beste resultatet. 2,4 GHz har lavere frekvens enn 5GHz, noe som gjør at signaler lettere kommer igjennom hindringer som vegger eller etasjeskiller.

 

Vær oppmerksom på at enkelte enheter kun har støtte for 2,4GHz. 

 

Har du egen router?

Dersom du har egen router bør du sette hjemmesentralen fra Altibox i bromodus. Det gjør du ved å gå inn på Avanserte innstillinger > Hjemmesentral på Mine sider. Bromodus kan gi deg et mer stabilt trådløst nettverk. Her må vi minne om at oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar, og det er ikke sikkert at Altibox kundeservice kan hjelpe deg dersom noe ikke virker som det skal.