Oppdatere fjernkontroll-programvare

Forside » Kundeservice » tv » Oppsett Q22 » Oppdatere fjernkontroll-programvare

Slik oppdaterer du fjernkontrollens programvare

Problemer med fjernkontrollen?

Da må du sjekke at fjernkontrollen din er oppdatert. Gjør følgende:

Før du sjekker at fjernkontrollen er oppdatert, bør du sjekke om lyset på fjernkontroll blinker når du trykker på den. Forsøk med nye batterier i fjernkontroll hvis fjernkontrollen ikke blinker ved trykk. Blinker fjernkontrollen ved trykk, kan du gå videre her:

  1. Trykk på Altibox-knappen på fjernkontrollen, bla deg bortover med piltastene til du kommer til «Innstillinger» og trykk OK
  2. Gå til «Fjernkontroll», trykk OK og marker «Oppdater fjernkontroll-programvare». Trykk deretter OK, og programvaren oppdateres
  3. Trykk på tilbake-knappen for å komme ut av menyen og deretter TV-knappen for å avslutte og vende tilbake til direkte-TV igjen. Nå skal det virke!

Dersom du ikke får navigert i menyen på tv-dekoder med fjernkontroll, forsøk følgende:

4. Ha klar synslinje mellom fjernkontroll og tv-dekoder
5. Skru av og på tv-dekoderen
6. Hvis fjernkontrollen din ikke er oppdatert, vil du etter oppstart av dekoder få en påminnelse om å oppdatere fjernkontrollen. Velg «Oppdater».
PS: Dersom du ikke får valgt «Oppdater», hold inne 7 og 9 på fjernkontrollen til det blinker. Velg så «Oppdater»

Dersom du ikke får opp melding om ny fjernkontroll versjon ved oppstart på dekoder, så er fjernkontrollen din oppdatert. Da kan det hjelpe med tilbakestilling av fjernkontroll ved å holde inne 7 og 9 til det blinker

OBS! Nullstiller du fjernkontrollen fra Altibox, så vil du måtte programmere fjernkontrollen på ny om du har satt den opp til å for eksempel styre din tv i tillegg til dekoder.

Overfølsom for elektromagnetisk stråling?
Slå av Bluetooth når fjernkontrollen ikke er i bruk

Altibox-fjernkontrollen er en Bluetooth Low Energy BLE-enhet som sender svake elektromagnetiske signaler selv når den ikke er i bruk. Du kan stanse strålingen slik:

  1. Slå av Bluetooth i Q22-dekoderen: ->innstillingsmenyen -> fjernkontroll
  2. Slå av Bluetooth i fjernkontrollen: Trykk og hold inne 7+9.
    OBS! Med disse innstillingene er Bluetooth inaktiv når fjernkontrollen ikke er i bruk. Men det sendes et Bluetooth-signal fra fjernkontrollen i cirka 1 minutt etter hvert tastetrykk.

 

Mer om problemer med fjernkontroll

Hvis dekoder/tv ikke reagerer når du trykker på fjernkontrollen, bør du prøve å flytte dekoderen eller peke fjernkontrollen slik at det blir en klar synslinje mellom dekoder og fjernkontroll. Dette er fordi bluetooth-tilknytningen kan ha sluttet å virke, slik at fjernkontrollen har skiftet automatisk til infrarød tilkobling, som krever klar synslinje.

For mer info om hvordan du bruker fjernkontrollen, se her.

 

Mer om nullstilling 7+9

Fjernkontrollen kan resettes/nullstilles ved at du holder inne 7- og 9-knappene samtidig i noen sekunder. Da skal det blinke flere ganger i lysdioden. Det betyr at tilkoblingen har blitt tilbakestilt. Du kan nå forsøke å sette dekoderen tilbake der den å pleier å stå, dersom du har flyttet på den.
Gjør en omstart av dekoderen (slå av og på) for at fjernkontrollen skal koble seg til dekoderen på bluetooth igjen.

Les mer om nullstilling og se video her

OBS! Hvis du nullstiller fjernkontrollen fra Altibox, vil eventuelle andre fjernkontroller som du har satt opp med dekodere, bli slettet og må settes opp på nytt.

Er problemet fortsatt ikke løst?

Du kan alltid bestille en ny fjernkontroll