Hopp til hovedinnholdet

Tryggere på nett med DDoS-beskyttelse

Etter at de 300 nettbutikkene som Kim Hage og Visma Digital Commerce har kontroll på ble angrepet på selveste Black Friday i 2017, bestilte de DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift.

1. april 2019

– Nedetid er døden for bedrifter som tjener penger på nettsiden sin, og det er veldig godt å slippe å være bekymret for slike digitale angrep. DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift bare virker, så dette er en smart investering for alle typer bedrifter, fastslår Kim Hage, leder for infrastruktur i Visma Digital Commerce.

Er din bedrift klar til å bestille DDoS-beskyttelse? Det gjør du her.

Angrepet på Black Friday
– Vi leverer skreddersydde nettbutikker fra a til å, inkludert støttetjenester og «hosting» på vår server. For at våre kunder skal være fornøyd med oss, må vi sikre at deres butikk alltid er tilgjengelig. Hvis linjen vår går ned, går alle våre kunders butikker ned, og da tjener ingen av oss penger, forklarer Kim.

Fredag 24. november 2017 - Black Friday - skjedde det som ikke måtte skje. Én av deres kunders nettbutikker ble utpekt i et DDoS-angrep.

– Det førte til for mye trafikk på linjen vår, og alle nettbutikkene ble utilgjengelige. Det er en katastrofe. Noen av våre kunder får 80 prosent av sine inntekter for året den dagen! Vi feilsøkte, fant ut hva som hadde skjedd, ringte Altibox sitt operasjonssenter og de fikset problemet. Det gikk relativt fort å få orden på det, men det er ikke tvil om at store inntekter gikk tapt, sier infrastrukturlederen.

Prisen å betale per måned er bagatellmessig målt opp mot det det kan koste å ikke være beskyttet

DDoS-angrep

Tjenestenekt (denial-of-service, DoS) eller distribuert tjenestenekt (distributed denial-of-service, DDoS) brukes innen Informasjons- og IT-sikkerhet for å beskrive et angrep hvor man hindrer at noen eller noe (for eksempel en person eller et system) får tilgang til informasjon eller ressurser de vil ha tilgang til. Et vellykket tjenestenektsangrep vil således føre til et brudd på tilgjengeligheten til informasjonen/ressursen.

Tjenestenektangrep har vokst til å bli et problem på Internett, særlig distribuerte varianter (Distributed DoS, DDoS), hvor flere «slave»-maskiner brukes til å angripe en eller flere maskiner via nettverket. Alle disse maskinene samlet vil ha større båndbredde enn offeret, noe som utnyttes til å sende så mye data til offeret at legitim trafikk ikke vil komme igjennom.
Kilde: Wikipedia

– Altibox snudde seg raskt rundt
Til neste års Black Friday var én ting sikkert – det kunne ikke skje igjen. Da er Kim sikker på at de hadde mistet flere av sine kunder til konkurrentene.

– Vi måtte forsikre oss om at det ikke ville gå galt, og i den sammenheng valgte vi å benytte oss av DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift. De snudde seg raskt rundt, og én dag senere var vi beskyttet. Black Friday kom og gikk, og verken vi, våre kunder eller våre kunders kunder merket noe galt. Akkurat slik vi ville ha det, skryter Kim.

– I utgangspunktet hadde vi kun tenkt å ha DDoS-beskyttelse for den ene dagen, men vi fant fort ut at det var idiotisk. Prisen å betale per måned er bagatellmessig målt opp mot det det kan koste å ikke være beskyttet. Og sjeleroen man får ved å ikke måtte tenke på det som et mulig problem er også mye verdt!

Altibox tar sin egen medisin - les om hvordan de bruker DDoS-beskyttelse

En smart investering
To ting er sikkert om fremtiden: Mer og mer handel vil skje via nettsider, og digitale angrep vil bli flere og farligere.

– Da er det helt nødvendig å ligge i forkant. Å skape forsvar mot digitale angrep er ikke vår kjernekompetanse, og da er det fort gjort å havne i problemer om man prøver å gjøre det selv. Ved å sette jobben ut til en profesjonell aktør som Altibox Bedrift er vi sikre på at nettet vårt er beskyttet. Det er en fantastisk god investering for oss! Og etter min mening for alle som tjener penger på sin nettside, som i dagens samfunn er alle bedrifter, fastslår Kim.

Les mer om DDoS-beskyttelse fra Altibox Bedrift

Bedrift_DDoS_beskyttelse_illustrasjon

Visma Digital Commerce, som nylig skiftet navn fra Trollweb, lager, designer og vedlikeholder nettbutikker for over 300 bedrifter, fra store aktører som Stormberg og Get Inspired til enkeltpersonforetak. Trollweb har vært kunder hos Altibox Bedrift siden oppstart i 2008.

Se andre tjenester Altibox Bedrift tilbyr