Fiberbredbånd

Fiberbredbånd Wifi Mobilnett Trådløst bredbånd Lukket nettverk Fiberbredbåndspakke
Fiberbredbånd gir Overlegen hastighet

Fiberbredbånd

Altibox Bedrift byr på fiberbredbånd med høy hastighet, allsidig funksjonalitet og overlegen stabilitet. Bedrifter får sin egen fiberforbindelse til nettet, og har tilgang til opptil 10 Gbit per sekund. Dere kan enkelt oppgradere hastigheten etter behov. Bedriften betaler en fast, månedlig pris, uavhengig av bruken. Løsningen åpner også for tv.

bredband-fibernett

Hastighet

Hvor raskt er bedriftens nett?

wifi-ikon

Tregt nett?

Det kan også skyldes dårlig wifi. Det kan godt hende at virksomheten har en rask internettforbindelse, men dette hjelper lite, hvis deres trådløse nettverk er en flaskehals. Altibox Bedrift har tilbyr markedsledende wifi fra Cisco Meraki, til en gunstig pakkepris!

Hva følger med?

Hvilket utstyr som leveres avhenger av behov

Altibox Bedrift tilbyr ulike typer fiberbokser. Følgende 3 bokser har forskjellig kapasitet, og egner seg til virksomheters ulike størrelser og behov. Etter samtaler med oss, vil vi komme med en anbefaling som er skreddersydd dine krav.

Genesis XGX

  • Opptil 10/10 Gbit/s opplasting og nedlastingshastighet
  • Montering - 19" rack, frittstående eller veggmontert
XGX

ZyXEL VMG8825

  • Opptil 1000/1000 Mbit/s opplasting og nedlastingshastighet
  • Montering - 19" rack, frittstående eller veggmontert
cyxel

Cisco ASR 920

  • Opptil 10/10 Gbit/s opplasting og nedlastingshastighet
  • Montering - 19" rack eller frittstående
asr920
Detaljer

Tjenestetilgjengelighet

Altibox Bedrift Fiberbredbånd garanterer kunden at tjenesten er tilgjengelig i henhold til avtalt servicenivå (SLA). Denne avtalen er et separat dokument vedlagt hovedavtalen, og definerer blant annet tjenestens oppetidsgaranti i %, responstid og tilgjengelighet for feilretting, samt kundens krav til kompensasjon dersom leverandør bryter den garanterte oppetidsgarantien.

Tjenestekvalitet

Altibox Bedrift Fiberbredbånd bør holde en tjenestekvalitet i henhold til punktene nedenfor. Verdiene er gjennomsnittsverdier målt over en periode på en måned, og representerer en normalsituasjon. Verdiene vil ikke være representative dersom aksess har en trafikkbelastning som overgår 80 % selv i kortere perioder.

  • Maksimalt pakketap - 0,5%
  • Maksimal forsinkelse (Latency) - 50ms
  • Maksimal variasjon i forsinkelse (Jitter) - 10ms

Verdiene gjelder kun for fiberbaserte aksesser knyttet til Altibox sitt tjenestenettverk, og er begrenset til den nettverksstrukturen som Altibox har ansvar for. Tjenestekvaliteten kan dermed ikke garanteres inn i andre operatører sine nett verden over. Maksimalt pakketap beregnes ut ifra trafikk sendt fratrukket mottatt trafikk, delt på trafikk mottatt.

mobilnett-icon

For garanti mot nedetid tilbyr vi også tjenesten Mobil Backup som forhindrer brudd i nettleveransen.

Hva sier kundene?

Laster opp én terabyte i døgnet på Altibox Bedrift-fiber

Lofotkraft Bredbånd: Når CP-rammede Harald Riise tar pull-ups i rullestol på Svolværgeita, eksploderer trafikken fra Lofoten Film Collective, som trenger terabyte-kapasitet for å tilfredsstille verdens behov for film og bilder fra Lofoten.

– Vi er nok blant dem som laster opp aller mest data i hele Lofoten, ja, medgir Inge Wegge mens han bretter opp laptopen og studerer selskapets digitale forbruk.

CP-rammede Harald Riise på Svolværgeita.

– Vi har tungt videomateriale som går ut fra våre servere 24/7, i gjennomsnitt en drøy TB hver døgn. Og behovet blir ikke mindre, sier produsent Yngvar Christensen.

Altibox Bedrift leverer fiberbredbånd til 120 FUS-barnehager

Smidsrød barnehage på Nøtterøy er sikret med fiberbredbånd. (Foto: FUS)

Smidsrød barnehage på Nøtterøy er sikret med fiberbredbånd. (Foto: FUS)

FUS-barnehager over hele landet får økt bredbåndskapasitet for å sikre god kvalitet og funksjonalitet for selskapets IT tjenester. Bak leveransen står blant annet Altibox-partnere fra sør til nord, som har levert over halvparten av aksessene.

– Vi har lenge hatt varierende og lav linjekapasitet, og var derfor nødt til å oppgradere til høyere hastighet. Det ble stadig vanskeligere å levere god kvalitet på de løsningene vi tilbyr våre brukere, og lav linjehastighet var en av de største flaskehalsene. Vi må følge med i tiden, og vi må ta hensyn til brukerne våre som benytter nettet til kommunikasjon, apper og teams-møter, sier Sigurd Finhammer. Han leder TB Informasjonsteknologi AS, organisasjonen som har ansvaret for driften av it-systemer i FUS-barnehagene.

Fiberbredbånd gir stabil internett-tilgang

Fibernett gir en rask, stabil og fremtidsrettet internettforbindelse. Fibernettverkskabler kan håndtere store datamengder, sikrer sømløse overføringer, og er sikret mot ytre begrensninger som styrken på radiosignal, delte båndbredder og andre tilknytningsutfordringer.

Økt hastighet med fibernett

Fibernett gir økt hastighet, med nedlasting- og opplastingstid på lik linje. Fibernett har uendelig kapasitet og kan overføre store mengder data på kort tid. Arbeid med større prosesser skjer knirkefritt uten tidsintervaller eller treg responstid, uavhengig av hvor man befinner seg. 

Store arbeidsprosesser på en gang 

For større produksjoner, driftsprosesser og operativt digitalt arbeid gir fibernett muligheten til at alt kan kjøres samtidig. Datahåndtering i skybaserte løsninger eller på digitale plattformer blir ikke begrenset av lagringskapasitet, minnehåndtering eller lastetid. Fibernett er desidert den beste løsningen for bedrifter som arbeider heldigitalt og med store datamengder.  

 

Stabilt og fremtidsrettet internett

Fibernett kobles til gjennom nedgravde kabler. Dette sikrer stabile og fremtidsrettete internettkoblinger. Slik unngår du også andre begrensninger som nærhet til basestasjoner for ​​radiosignaler. Sømløse overganger og trygge forbindelser bedre sikret mot eventuelle driftsfeil, ytre forstyrrelser, vær, temperatur og alder, skaper forutsigbare arbeidsforutsetninger og høyere driftskapasitet for ansatte. 

En digital arbeidsplass

Digitaliseringen er nesten fullkommen og de aller fleste arbeidsplasser er delvis til hel-digitale. Når bedriftens virksomhet er avhengig av digitale tjenester må tilkoblingen sørge for at dette ikke blir en hemning i arbeidsflyten. Hastighet, sømløshet, tilganger, og responstid - alle er egenskaper som kan sette kursen for en bedrifts suksess fordi det påvirker gjennomføringsevne og leveranse. Fibernett er den sikreste og raskeste måten å tilrettelegge for den digitale arbeidsplassen.